изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:22 EEST
Възможно е Кадафи да е син на френски летец    
По света Либийският лидер Муамар Кадафи може би е син на френски герой от Втората световна война, пише в днешния си брой вестник "Санди таймс". Според жители на село Везани в Корсика, техен съгражданин, Алберт Прециози, през 1941 г. бил изпратен с френска военна част в Либия.

Там той се запознал с местна жена и след романтична афера се родил син. Две години по-късно Прециози, вече като летец от прославената ескадрила "Нормандия Неман", загинал в небето над Русия във въздушен бой с немски изтребители.

Кметът на Везани пази снимка на Прециози, от която се вижда силната прилика на френския въздушен ас с Кадафи в младите му години. Произходът на Кадафи винаги е бил мистерия, пише вестникът. Всички архиви в Либия били унищожени по време на италианската окупация.

Миналата година френско списание писа, че в архивите на френските ВВС се пазят писма между високопоставени френски офицери, в които се дискутира възможността техен колега да е баща на сегашния либийски лидер.

Според проучване, извършено през 1999 г., "корсиканската връзка" в житието на Муамар Кадафи била измислица. Частта, в която служел Прециози, била разположена на 400 км от родното място на Кадафи.

Единственият начин да се установи истината е чрез ДНК тест - ако някой въобще се осмели да помоли Муамар Кадафи да участва в него, пише вестникът.

actualno.com

Д-Р ЗДРАВКО ГЕОРГИЕВ: ДЪРЖАВАТА НЕ ИЗПЪЛНИ НИЩО ОТ ОБЕЩАНОТО

Кристияна Вълчева издава книга за делото в Либия

Първанов и Кадафи рамо до рамо на общата снимка в Лисабон

Първанов покани Кадафи на гости

Румънски вестник публикува ексклузивно интервю с Валентина Сиропуло

ЕВРОПА СПАСИ БЪЛГАРСКИТЕ СИ ДЪЩЕРИ

 


Сходни връзки

Възможно е Кадафи да е син на френски летец | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди