изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:44 EEST
Константин Димитров: Забавянето на признаване на Косово не отговаря на българския национален интерес    
Политика София. Изчаквателният подход по отношение на признаване на независимо Косово не отговаря на българския национален интерес. Така коментира пред Агенция “Фокус” депутатът от ДСБ Константин Димитров позицията на БСП за независимо Косово.

Според Димитров България трябва да признае в оптимално кратки срокове независимостта на Косово. Паралелно с акта на признаване трябва да се настоява България да участва чрез инструментите на ЕС и Косово и дипломатическото присъствие в стриктно следене на спазването на изпълнението на плана “Ахтисаари”. Да следи за капацитета на косовските институции да утвърждават държавност, за спазването на правата на малцинствата, гаранциите за свободна изява на българска идентичност на гражданите на Косово, които се определят като българи.
“По отношение на нашите сръбски приятели трябва ясно да им се каже, че колкото по-рано приемат реалностите, съдействат за укрепване на държавността в Косово и по-бързо се възстанови диалогът между Белград и Европейскяи съюз, толкова по-добри ще бъдат перспективите за европейско развитие и благосъстояние на сръбския народ”, посочи Димитров. Той добави, че Сърбия може да разчита на добронамереността на българските политически сили, в частност на ДСБ, затова, че ще се застъпват за ускорена интеграция на Сърбия в ЕС, ако има наличие на воля и желание затова в сръбските институции и общество.
“Точната национално отговорна и професионално прецизна формулировка трябва да бъде – България да признае Косово като независима държава под международен контрол. Това е типът признаване, към който призовавам българското правителство”, посочи Константин Димитров.
 


Сходни връзки

Константин Димитров: Забавянето на признаване на Косово не отговаря на българския национален интерес | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Константин Димитров: Забавянето на признаване на Косово не отговаря на българския национален инт
Автор: Anonymous да 2008-02-25 @ 00:04 EET
Тоя издухания какво пък и той ще коментира!!!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди