изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:56 EEST
Футбол: "Тотнъм" спечели "Карлинг Къп"    
Спорт "Тотнъм" спечели "Карлинг Къп" след победа с 2:1 над "Челси" във финала на стадион "Уембли". Димитър Бербатов и съотборниците му стигнаха до успеха след продължения, в редовното време резултатът бе 1:1. В третата минута на първото продължение Джонатан Уудгейт вкара решителния гол за "Тотнъм".

Той засече с глава центриране от пряк свободен удар и прати топката в мрежата на Петер Чех. Дидие Дрогба откри резултата за "Челси" в 39-та минута. Той прати топката в мрежата от пряк свободен удар. Димитър Бербатов изравни в 70-та от дузпа. Наказателният удар бе отсъден от асистент-рефера за игра с ръка на защитника на "Челси" Уейн Бридж. Бербатов вкара от бялата точка с лекота. Това е първи трофей за Тотнъм от 1999 година насам. Тогава отборът спечели отново "Карлинг Къп" след победа с 1:0 над Лестър във финала. Купата е първа за Димитър Бербатов в Англия и първа за него в кариерата му от 1999 година насам. Тогава той спечели Купата на България с отбора на ЦСКА, преди да бъде продаден на Байер (Леверкузен). Димитър Бербатов стана вторият българин в историята на футбола след Георги Аспарухов, който вкарва гол на "Уембли". Аспарухов отбеляза за националния отбор в контролата с Англия (1:1) през 1967 година.
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Футбол: "Тотнъм" спечели "Карлинг Къп" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди