изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:12 EEST
Партията на Ангела Меркел изгуби мнозинството си в парламента на Хамбург    
По светаХамбург.В Германия консервативната партия ХДС на канцлера Ангела Меркел изгуби абсолютното си мнозинство в регионалния парламент в Хамбург. От тази загуба се възползваха бившите комунисти, които успяха да влязат. Ето защо консерваторите ще трябва да сключат съюз със социалдемократите или зелените, за да продължат да управляват в „града-държава”.


“Изборите в Хамбург потвърждават отново сложността на сегашния политически пейзаж в Германия. Лявата партия – алианс на бившите източногермански комунисти и разочарованите от социалдемокрацията, продължава установяването си в западната част на страната. Този успех прави традиционните съюзи все по-нестабилни – християндемократи и либерали вдясно, социалдемократи и зелени вляво. Така че става все по-трудно да се спечели мнозинство и на двете големи партии – ХДС и СДП, не им остава друго, освен да сформират коалиция, чиято политика се редуцира към най-малкия общ знаменател – правителството на Ангела Меркел. Левицата в някои случаи аритметически има мнозинство, но бившите комунисти остават нежелани партньори за останалата част на левицата”, коментира за РФИ Паскал Тибо.
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Партията на Ангела Меркел изгуби мнозинството си в парламента на Хамбург | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди