изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:43 EEST
ЕВРОКОМИСАРИ ДАДОХА ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА ПРОВЕРКИТЕ СИ    
НовиниИзключителен напредък на България в областта на ветеринарно-медицинската дейност е отчетен в резултат на проверките, извършени от Службата по храните и ветеринарните въпроси към Генерална Дирекция "Защита и здравеопазване на потребителите" на ЕК. Те са проведени в периода януари - февруари 2008 г.

На 6 февруари проверяващите бяха и в Добричка област. Тук те посетиха две предприятия от областта, които имат право да изнасят продукция за чужбина и отговарят на европейските изисквания за безопасност на храните. Проверката е била в месодобивно предприятие-кланица в село Сенокос и млекопреработвателната фирма "Сердика 90" в Добрич. Тя бе част от третата мисия на еврокомисарите за оценка на системата за контрол на внос/транзитно преминаване на живи животни и продукти от животински произход, която се проведе от 4 до 8 февруари. За нея становището на проверяващия екип е, че се изпълняват изискванията на европейското законодателство, България разполага с необходима база за провеждане на граничен контрол, използва системата ТРЕЙСИС, има и въведена национална система КОУЧ. Необходимо е да се засили контролът над колетните пратки, контрола на аерогара София и да се подобри в това отношение комуникацията с другите контролни структури в страната, се посочва в доклада.
 


Сходни връзки

ЕВРОКОМИСАРИ ДАДОХА ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА ПРОВЕРКИТЕ СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди