изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:14 EEST
КМЕТ НА ОПОЗИЦИОННА КОАЛИЦИЯ ИЗБРАХА В ЛЮЛЯКОВО    
НовиниОт четвърти опит в село Люляково, Генералтошевско, бе избран кмет. Това е издигнатият от опозиционната коалиция  ГЕРБ-НДСВ-ЗНС-СДС-ДСБ-ВМРО Косатдин Атанасов. Той получи 196 от 363 действителни гласа пред конкурента си от коалиция  БСП и ПД "Социалдемократи" Стоян Стоев.

От общо 626 избиратели по избирателни списъци, гласа си в събота са дали 366 от тях, като действителните бюлетини са били 363, каза председателят на Общинската избирателна комисия Албена Павлова. Вчера тя предаде изборните книжа в Централната избирателна комисия.
Жителите на Люляково гласуваха в събота за четвърти път за избор на кмет на селото. При изборите в края на октомври м.г. нито един от кандидатите не успя да получи повече от 50 на сто от гласовете. Затова се проведе балотаж. Отново с участието на Костадин Атанасов и Стоян Стоев. На втория тур в началото на ноември двамата получиха по равен брой гласове. Това наложи президентът Георги Първанов да насрочи нови избори за 16 февруари, но и тогава никой от тримата кандидати не получи необходимото мнозинство. Което пък наложи съботния балотаж, извел пред урните за четвърти път жителите на Люляково, за да си изберат кмет.
Да отидат до избирателните секции отново предстои и на жителите на друго генералтошевско село - Пчеларово, където кметът почина. Предстои вотът да бъде на 29 март. До 27 февруари партиите регистрират участието си във вота, а до 3 март те трябва да регистрират кандидатите си.
 


Сходни връзки

КМЕТ НА ОПОЗИЦИОННА КОАЛИЦИЯ ИЗБРАХА В ЛЮЛЯКОВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди