изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:33 EET
ОТ ОБЩИНИ И НПО ЗАВИСИ ДЕЛЕГИРАНЕТО НА СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ    
НовиниНеправителствени организации от Добрич поставиха по време на публичното обсъждане на бюджета на общината за 2008 г. желанието си въз основа на конкурс да им бъдат делегирани част от социалните услуги.

Бе посочено, че в някои от общините това вече е направено. В тази връзка НДТ потърси за коментар директора на регионалната дирекция "Социално подпомагане" Снежана Ванкова. Тя каза, че нормативната база действително дава възможност за делегиране на много от социалните услуги на НПО, включително домашен социален патронаж, центрове за рехабилитация и др. Необходимо е кандидатстващите НПО да отговарят на изискванията и да имат необходимите регистрации. Задължителна е регистрация в Агенцията за социално подпомагане, а за услуги за деца е нужен и лиценз в Държавната агенция за закрила на детето, каза С. Ванкова.
Вчера стана ясно, че ОК на БЧК иска да кандидатства пред община Добрич за деинституционализация на Център за социална интеграция.
 


Сходни връзки

ОТ ОБЩИНИ И НПО ЗАВИСИ ДЕЛЕГИРАНЕТО НА СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди