изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:21 EEST
ПТИЦЕВЪДИТЕ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ    
НовиниПтицевъдите от Добричка област днес ще излязат на протест пред областните дирекции на ДФ "Земеделие" и "Земеделие и гори", както и пред областна управа. Те ще поставят своите искания пред управляващите, за да може да бъде спасен браншът.

Близо 50 са фирмите, които се занимават с производство на пилешко месо, яйца, както и на патешки дроб и месо, съобщи Стоян Пантелеймонов, който има фирма за отглеждане на птици за износ на патешки продукти за Франция.  Кризата в селското стопанство, породена от сушата през миналата година, скъпите и некачествени фуражи и кратките срокове за лицензиране на животновъдните ферми поставят работещите в бранша пред невъзможността за оцеляване, твърдят птицевъдите. Затова те настояват за субсидии за произведено пилешко и патешко месо, както и за яйца или за субсидиране на заклана бройка патици. Искат сроковете за превеждане на фермите според изискванията на ЕС да се удължат поне до  2010 г.
Асоциацията на производителите на месо и дроб от патици също ще внесат до премиера и земеделския министър писмо с искания за спасяване на бранша, с който в момента България се нарежда на второ място в света. Сега секторът, от който в у нас всяка година влизат 50 милиона евро, е поставен под угрозата да бъде ликвидиран.
Ако птицевъдството не бъде субсидирирано, има опасност целият отрасъл да загине и да се стигне до масов фалит на фермите, заявяват производителите. И посочват, че част от птичите ферми вече са закрити. Оцелелите работят с половината от капацитета си, но има опасност наесен и те да затворят, каза С. Пантелеймонов.
 


Сходни връзки

ПТИЦЕВЪДИТЕ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди