изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:01 EEST
ОРНИТОЛОЗИ И БИОЛОЗИ С ИНТЕРЕС КЪМ ДОБРУДЖАНСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ    
ТуризъмКато изключително успешно отчита участието община Каварна на провелото се 25-о изложение "Ваканция" в столицата. Това съобщи за НДТ началникът на отдел "Туризъм" в морското кметство Коста Аргиров.

"Щандът ни беше изключително добре позициониран. Раздадохме над 1500 рекламни материали и брошури, които бяхме подготвили за борсата. Основно интересът към Каварна бе продиктуван от концертния туризъм, с който общината стана известна. Имахме и много запитвания относно културно-историческото наследство на региона ни и конкретни желания хора да посетят общината именно, за да разгледат културно-историческите ни ценности" - разказа още Аргиров. Специалистът по туризъм допълни, че се обмисля следващата година Каварна да се представи с по-голям щанд, който да е съвместен между общината и Градски исторически музей в Каварна. От чуждестранните фирми, участвали в изложението интерес към щанда на Каварна са проявили италианска фирма, двама белгийски туроператори, 1 холандска фирма. Много голям бил интересът към селския туризъм в региона, вилите и къщите за гости, както и за възможностите за орнитоложки туризъм извън летния сезон. "Имахме много запитвания за това работят ли хотели по-дълго време, за да може да се наблюдава миграционния път на птиците. Също така интерес към нас проявиха и биолози, които пък се интересуват от степната растителност на нос Калиакра, широколистните божури в Яйлата и други растителни видове в региона" - каза Аргиров.
 


Сходни връзки

ОРНИТОЛОЗИ И БИОЛОЗИ С ИНТЕРЕС КЪМ ДОБРУДЖАНСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди