изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:45 EEST
МОГАТ ЛИ ИНВЕСТИТОРИ ДА СТАНАТ ЧАСТНИ ВиК ОПЕРАТОРИ?    
НовиниМогат ли инвеститорите, изграждащи жилищни сгради по Северното Черноморие, да се превърнат в частни ВиК оператори?

С този въпрос се обърнахме към управителя на "ВиК" - Добрич Величко Василев, тъй като инвеститор в село Рогачево, цитиран от радио "Добруджа", твърди, че е първият в страната частен воден оператор.
Според Величко Василев, това е невъзможно. "Няма частни "ВиК" оператори в страната" - категоричен е той и допълни, че за да стане някой воден оператор, то трябва да има издаден ВиК - лиценз и защитен бизнес-план пред Комисията за енергийно и водно регулиране. "Водата не може да бъде по-качествена от тази, която се подава от "ВиК", тъй като на територията на областта няма друга, освен нашата лаборатория за изследване качествата на питейната вода" - добави Василев.
От Басейнова дирекция - Варна, на чиято територия се намира и област Добрич, обаче заявиха, че наистина инвеститорите по Черноморието, които изграждат в момента комплекси и водопроводи към тях, могат да се превърнат във ВиК оператори. Директорът Венцислав Николов допълни: "В момента заедно с представители на ДКВЕР извършваме точно такива проверки. Десетина са инвеститорите, подали документи в комисията. Всички те имат при нас издадени разрешителни за сондажи". По отношение на това - могат ли да продават водата на по-ниски цени от тези на държавното дружество, Николов коментира, че това е възможно. "Реално при тях всички съоръжения са нови и загубите на вода са нулеви, докато "ВиК" - Добрич има 80 % загуби на вода по водопреносната мрежа заради това, че тръбите са стари и амортизирани" - допълни Николов.
 


Сходни връзки

МОГАТ ЛИ ИНВЕСТИТОРИ ДА СТАНАТ ЧАСТНИ ВиК ОПЕРАТОРИ? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди