изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:06 EEST
Ядосахме Брюксел с неприетата тарифа за водата в София    
Европейски съюзЕврокомисията може да спре изпълнението на сключения концесионен договор за изграждането на нова канализационна система в София.

Това стана ясно след среща на столичния кмет Бойко Борисов и представители на комисията.

От Брюксел поставиха срок до 1 май на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да одобри новата тарифа за питейната вода в столицата и да се произнесе по предложения инвестиционен план.

Карстен Расмусен от Дирекция "Регионална политика" на Европейската комисия категорично заяви, цитиран от БНР, че държавният регулатор трябва в най-кратък срок да разгледа инвестиционния план и тарифата на водата.

В тази връзка подадохме сигнал до министерството на финансите, на околната среда и водите, столична община и водния регулатор, че до първия май трябва да видим новия инвестиционен план и новата тарифа.
В противен случай България ще бъде наказана два пъти,
обясни Расмусен.

Първо, губейки 58 милиона евро преки безвъзмездни инвестиции, и второ - за неизпълнението на изискванията за качеството на питейната вода, което трябва да бъде постигнато до 2010 г. по изискванията на ЕС, уточни той.

Сега стана ясно, че държавният регулатор, а не общината на София да не бъдат отпуснати 58 милиона евро от ИСПА, коментира Борисов.

Надявам се, че на утрешният общински съвет споразумението, което сме предложили и което е изцяло в полза на София, поне непопулистките партии ще гласуват „за", каза още той.
От там нататък на ход е държавният регулатор
, каза още той.

news.bg

 


Сходни връзки

Ядосахме Брюксел с неприетата тарифа за водата в София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди