изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:44 EET
Овчаров разобличи ДПС, иска коалиция с ГЕРБ    
Политика За да се случи нещо в бизнес-живота на страната, то трябва да бъде подкрепено от ДПС и ако не бъде направено по този начин, просто не се случва.

Това заяви депутатът от БСП и бивш министър на енергетиката Румен Овчаров, цитиран от бТВ. Той обясни, че подобен факт е резултат от сложното взаимодействие в тройната коалиция и посочи, че не всички проблеми на управляващата коалиция са решени.
Овчаров изтъква фактическото лидерество на ДПС не за пръв път. Само преди дни той заяви, че все повече решенията на правителството стават подвластни на икономическите интереси на една политическа сила (без изрично да я споменава) и все по-голяма част от тези решения се взимат под натиска на неясни икономически субекти.
Съветът на коалицията замества правителството и премиера, само че през последните две години и половина стана ясно, че лидерът на този неформален орган е не Сергей Станишев, а Ахмед Доган. Това пък каза неотдавна лидерът на ДСБ Иван Костов.
Предстоят тежки месеци до изборите, в които управляващите трябва да дадат реален израз на това, което са обещали, изтъкна още Овчаров днес. Според него една от основните задачи на политиците е да реабилитират значението на реалните факти и действия, а не да позволяват да се създават обществени нагласи от квалификации и празно говорене. Доминирането на популизма над реалните факти е доминиращо в българския политически живот, а сериозният проблем на България е, че няма партии, които да носят отговорност, подчерта бившият икономически министър.
Той бе категоричен, че няма личен конфрикт с Бойко Борисов и оцени като естествени резултатите от изследване, че коалицията БСП-ГЕРБ е най-приемлива за българските граждани. По думите му в момента няма друга, по-приемлива от ГЕРБ, партия за бъдещо коалиране.
dir.bg
 


Сходни връзки

Овчаров разобличи ДПС, иска коалиция с ГЕРБ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Овчаров разобличи ДПС, иска коалиция с ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2008-02-29 @ 06:30 EET
Emi da- te komunistite znayat praviloto za samosahranenie mojeli te da se koalirat s GERB.Za6to vinagi kogato nablijavat izbori po4vat da si vadqt kerlivite rizi ne mi e qsno,a moje bi za6toto v na4aloto na mandata drugite izbori se vijdat daleko.Za ni6to ne stavat te ama neise,no tova e druga tema.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди