изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:52 EET
ТРЕТОКЛАСНИЦИ ЗАРАДВАХА С МАРТЕНИЧКИ ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ    
ОбществоУченици от 3 в клас на СОУ "П. Р. Славейков" гостуваха вчера на детския център за деца с увреждания "Надежда" и на сдружение "Хобисклуб". Поводът бе предстоящия празник Баба Марта.

Целта е учениците от сега да знаят и да имат готовност да помагат на децата и хората в неравностойно положение, каза за НДТ преподавателят им Дарина Господинова. Тя разказа, че преди посещението си третокласниците са изработили в часовете по "Домашен бит и техника" и "Изобразително изкуство" подвижна играчка Гладната птичка, хартиени ленти с бели и червени цветчета, домашен любимец от картон, оцветили весели рисунки. С лентите и рисунките украсиха една от стаите в центъра. Гладната птичка и домашният любимец пък подариха на децата с увреждания заедно с лакомства, осигурени от родители им. На ръката на всеки от възпитаниците на центъра вързаха мартенички, изработени също от тях. Третокласниците изнесоха програма, съобразена с нуждите на децата от "Надежда" - рецитираха стихчета, играха брейк, момичетата танцуваха. Възпитаниците на центъра също поздравиха своите гости, подариха им мартеница. Гостуването завърши с хоро на песента "Боряно, Борянке, на което се хванаха всички деца.
Следващата визита на третокласниците бе в "Хобискрлуб". Там също изнесоха програма, дариха хората с увредено зрение с мартеница и ленти с бели и червени цветчета. Клубяните пък ги почерпиха и също им завързаха мартенички за здраве, изработени от тях.
Посещението на учениците от 3 "в" клас в център "Надежда" и "Хобисклуб" бе по проект ""Бъди човек", по който се работи от началото на учебната година. Една от целите на проекта е да докажем, че добротата не е илюзия, разказа преподавателят Дарина Господинова. Тя обясни, че цел на проекта е и да се възроди идеята за семейството като основна среда за възпитание в дух на традиции, уважение към рода и вяра в доброто. При реализацията му се търсят достойни за уважение личности и модели за поведение - както в историята, така и в днешни дни с цел възпитание на най-ценните човешки качества, добави Дарина Господинова. НДТ

 


Сходни връзки

ТРЕТОКЛАСНИЦИ ЗАРАДВАХА С МАРТЕНИЧКИ ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди