изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:59 EEST
РАБОТНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ "МОЯТ БРЯГ"    
НовиниВчера в областна администрация в Добрич се проведе втора работна среща по проект PPA06/BG/7/3 "Изработване на визия и стратегия за интегрирано управление на крайбрежието в България"./МОЯТ БРЯГ/.

Целта на проекта е изготвяне на визия за устойчиво развитие на българското Черноморско крайбрежие и прилагане на интегрираното управление на крайбрежния регион. Бенефициенти по него са МРРБ, МОСВ, Министерство на земеделието и продоволствието и Държавната агенция по туризъм, като проектът се финансира от министерството на териториалното развитие на Холандия. Такива консултантски срещи в рамките на проекта се провеждат в Добрич, Варна, Бургас и Странджа, като се цели да се постигне споделена визия на цялото крайбрежие до 2030 г. и да бъде подготвен план за интегрирано развитие.
"Наша отговорност е да направим Черно море еталон за разумно ползване, интегрирано управление и съхранение на биологичното му разнообразие. Опитът на Холандия по интегрирано развитие на брега и зоната около него е безспорен" - заяви М. Стоев, който откри втората работна среща по проекта. Зам.-областният добави, че в този аспект следва да се положат повече усилия и да се продължи тенденцията за още по-тясно сътрудничество между централната изпълнителна власт и регионалните и местни власти. Той изтъкна още, че сътрудничеството ще предостави нови възможности за реализиране на крупни междуобщиински и междуобластни проекти - като изграждане и усъвършенстване на пътната инфраструктура, изграждане на енергийни и телекомуникационни мрежи, напоителни и ВиК системи, управление на влажни зони, природни местообитания и уникален ландшафт. "Значително ще се подобри ефективността при ликвидиране на последствията  от негативните природни процеси, управление на брега и трансгранични замърсявания " - допълни Стоев.
 


Сходни връзки

РАБОТНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ "МОЯТ БРЯГ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.25 секунди