изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:51 EET
Около 20 души издирват близки, изчезнали при пожара във влака    
НовиниМежду 15 и 20 души са се обадили в плевенската съдебна медицина, за да попитат за свои близки и познати, които са изчезнали след пожара във влака по линията София-Кардам. Това съобщи за Дарик патологът Йордан Деков, като уточни, че няколко души се обаждат, за да питат за един и същи човек.

Никой обаче, не може да се закълне, че след втория оглед няма да бъдат открити части от тела, които не са на вече известните осем загинали, посочи Йордан Деков пред Дарик.

Започна ли ДНК-изследването на обгорелите тела?

Ние не го правим, само сме взели материал за изследване – това ще стане в София. Сега се опитваме по други белези, ако е възможно, да стесним кръга. Евентуално да се прави ДНК само на някой, ако не можем да го установим по други белези.

Откъде дойде информацията, че точно осем са жертвите от катастрофата във влака?

Толкова в момента има в залата. Липсват крайници, липсва голяма част от меките тъкани и са много трудни за идентификация. Близки не могат да ги познаят и затова на никого не показваме – това е положението. Но искам да ви кажа, че там огледът продължава, там се пресява всичко във вагоните. Никой не може да бъде категоричен дали няма да донесат някакви други трупни части, които да видим дали са на тези хора, или на други.

Междувременно министърът на транспорта Петър Мутафчиев поиска от вътрешно-ведомствените органи за разследване да изготвят конкретен доклад за предприетите мерки, действията на персонала във влака по време на пожара, за техническото състояние на вагоните и за взаимодействието между различните институции. Министърът на транспорта поиска информация за целия цикъл на техническия процес, както и за спазването на всички наредби и условия за безопасност.

Във връзка с инцидента Петър Мутафчиев е разговарял с министъра на вътрешните работи Румен Петков, уточняват от Министерството на транспорта. На МВР е предоставен списък на хора, които са се обаждали на горещите телефони на БДЖ за пътници, които продължават да са в неизвестност.  dariknews.bg

 


Сходни връзки

Около 20 души издирват близки, изчезнали при пожара във влака | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Около 20 души издирват близки, изчезнали при пожара във влака
Автор: Anonymous да 2008-03-02 @ 18:52 EET

Sega 6te se izpi6e edna kofa mastilo i tonove hartiq i nakraq 6te se okaje 4e vinovni pak nqma.

EGATI 6IBANATA DARJAVA..........................!!!!

 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди