изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:21 EET
Прокурор Мирчев: Намерени са части от тела, които може да не са от осемте трупа    
Новини„Не мога да бъда категоричен дали е възможно или не е възможно загиналите при пожара във влака София – Кардам да се окажат повече”, това каза за Дарик наблюдаващият случая прокурор Валери Мирчев. В катедра „Съдебна медицина” в Плевен започна аутопсията на обгорелите тела, стартира и повторния прецизен оглед на двата вагона от влаковата композиция, които са под охрана на гара Червен бряг.

При повторния оглед ще се пресява през сито всичко, което е намерено на пода на двата вагона, за да не се изпусне някое съществено доказателство. На този етап няма информация, която да бъде достоверна. „С хипотези или твърдения на отделни свидетели за причините за пожара не можем да работим, трябват доказателства”, каза още прокурор Мирчев.

Назначена е техническа експертиза, от изгорелите вагони са иззети кабели, за да се проучи дали е възможно причината за пожара да е късо съединение в ел. инсталацията. Целият екип на катедра „Съдебна медицина” в Плевен работи по идентификацията на телата. „Намерени са и отделни части от тела, които не е изключено да не принадлежат на телата на загиналите”, допълни наблюдаващият случая прокурор.

Той призова близките на изчезналите пътници да се обаждат на телефона на дежурната част в ОДП – Плевен – 064/ 86 43 23 или на телефона на д-р Йордан Деков, патолог от „Съдебна медицина” – Плевен – 0887/ 641 876 , за да се ускори идентификацията. На тези телефони близките трябва да съобщават имената, пола, ръста, възрастта, отличителните белези на изчезналите. До момента не е установен дори полът на загиналите.
 


Сходни връзки

Прокурор Мирчев: Намерени са части от тела, които може да не са от осемте трупа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди