изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:38 EET
Правителството има готовност да обяви национален траур, щом приключи идентификацията на загиналите    
Новини София. Министър-председателят Сергей Станишев е обсъдил рано тази сутрин в телефонен разговор с президента Георги Първанов обявяването на национален траур, след като приключи идентификацията на телата на жертвите при пожара във влака София – Кардам. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от правителствената информационна служба.


Правителството има готовност за свикване на извънредно заседание на Министерски съвет най-рано на 4 март, ако дотогава приключи идентификацията на загиналите във влака. Ако процесът на разпознаване продължи по-дълго, на редовното си заседание в четвъртък, 6 март, Министерски съвет ще разгледа обявяването на национален траур по надлежния ред.
От правителствената информационна служба съобщиха още, че за утрешните тържества, посветени на 130-годишнината от Освобождението на България и националния празник 3 март, се препоръчва на всички организатори да се придържат само към официалната част на проявите. Отправя се призив към кметствата, местните власти и други организатори да се придържат към проявите, посветени на националния празник, и да се ограничат и отложат мероприятия като концерти, събори и други празнични и тържествени инициативи в знак на съпричастност към трагедията на семействата на загиналите и изчезнали по време на пожара във влака София – Кардам.

 


Сходни връзки

Правителството има готовност да обяви национален траур, щом приключи идентификацията на загиналите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди