изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:15 EEST
Все още няма официална версия за пожара във влака София-Кардам, заяви Валери Мирчев    
Новини Плевен. Днес ще приключи вторият оглед на изгорелите остатъци по пода на двата вагона на влака по линията София - Кардам.

Това съобщи за Агенция “Фокус” заместник-окръжният прокурор в Плевен Валери Мирчев.
При вчерашния първоначален външен и вътрешен оглед на вагоните, който е продължил около осем часа, са били иззети от пода телата на жертвите, който са били откарани в “Съдебна медицина” в Плевен.
“Това, което започва днес, е допълнителен оглед на вътрешността на тези два вагона, като ще бъдат пресявани остатъците от изгоряла органична и неорганична материя, за да се види дали може да се намерят допълнителни остатъци от вещи на хората, части от тела, които да послужат за допълнителната идентификация”, каза зам.-прокурорът.
“На този етап няма отговор от техническата и пожаротехническа експертиза за установяване на причините за пожара, която беше назначена още в самия ден на пожара”, подчерта Валери Мирчев.
Експертизите не могат да станат толкова бързо, тъй като двата вагона са почти изгорели и вещите лица не могат незабавно да кажат каква е причината за пожара. Мирчев не посочи дали се работи по някакви конкретни версии за пожара както и че те не могат да бъдат обявени публично. След като експертизите бъдат завършени - ще станат известни причините за инцидента и дали ще има повдигнати обвинения, каза той.
Цялата информация по случая ще бъде събрана методично. На базата на нея ще се правят и заключения, коментира зам.-прокурорът.
Галина ДИМОВА
 


Сходни връзки

Все още няма официална версия за пожара във влака София-Кардам, заяви Валери Мирчев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди