изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:35 EEST
Йордан Мирчев: Научих от медиите за продажбата на кушет вагоните, оказа се вярно    
Новини  София. Председателят на транспортната комисия в парламента Йордан Мирчев е научил от медиите за сделката с „Оптима тур”, при която са били продадени 40 кушет вагона.

Пред Агенция “Фокус” Йордан Мирчев заяви, че и той е научил за тази сделка тези дни, „когато започнах да разпитвам откога са кушет вагоните. Това са си чисти въпроси на ръководството на Министерството на транспорта и БДЖ. Тогава бяха други ръководители на инфраструктурата и на БДЖ, Николай Василев беше министър на транспорта, Анелия Крушкова беше заместник-министър, който отговаряше за железопътния транспорт. За съжаление и аз разбрах за тези вагонии смятам, че не е добре това”, каза Мирчев. Той е научил за сделката, след като се е появила някъде информация и Емил Кошлуков го е казал по някоя от телевизиите. „Аз по този повод реших да разпитам. Оказа се, че е вярно. Не знам коя година е станало, но във всеки случай – когато Николай Василев беше министър на транспорта и Крушкова – заместник-министър”, каза Мирчев.
По думите му - това не е работа на транспортната комисия в парламента, чийто председател тогава пак е бил Йордан Мирчев. „Нейната работа е законодателство, ратифициране на международни заеми за модернизация на транспорта, стратегии за приватизация, за ключови транспортни предприятия като БМФ и други. А това си е решение на самите тези, които пряко ръководят дейността на транспорта”, заяви Мирчев.
По думите му - кушет вагоните, които бяха във влака София - Кардам, който се запали, са от 1968 година. България ги е внасяла от бившата ГДР. „Въпросът е, че България внесе всички стари коли, внасяхме вагони втора употреба от бившето ГДР. Това са основни неща. И продадените вагони са били в експлоатация, доколкото разбрах, но са били на по-малка възраст от тези, които ви казах”, заяви Мирчев.
Той поясни, че фирма „Оптима Тур” извършва превози от Германия и Австрия за Турция. Това са гастарбайтери – качват им колите във вагоните, а пътниците са в кушет вагоните, поясни той.
За мен е важно следното - въпросът е каква железница трябва на България: мизерна, която се бори за оцеляване, или европейска железница. Работа на експертите е да кажем – каква железница е необходима. С железниците е крайно време да се ангажира държавата с дългосрочна политика, а не – от година на година, от бюджет на бюджет, каза Йордан Мирчев.
 


Сходни връзки

Йордан Мирчев: Научих от медиите за продажбата на кушет вагоните, оказа се вярно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди