изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:26 EEST
Йордан Мирчев: Железниците не могат да съществуват повече така    
Парламент София. Железниците са в много тежко състояние и то не само финансово. Те не могат да съществуват повече така, заяви в интервю за предаването “Тази сутрин” на бТВ Йордан Мирчев, председател на Комисията по транспорт към Народното събрание.
Той изрази категорична позиция, че трябва много ясна и категорична позиция каква железница е необходима на България и припомни, че темата за бъдещето на железницата е многократно обсъждана.


Стана ясно, че за държавата най-важна е сигурността за пътниците.
Това е личен морален акт на него и на ръководителите на железниците – така нарече Мирчев готовността на министъра на транспорта Петър Мутафчиев да подаде оставка след инцидента.
Запитан дали шефът на БДЖ и министърът на транспорта трябва да подадат оставки, Йордан Мирчев посочи, че по-важно е правителството да се ангажира с дългосрочна политика в железниците.
Паднала луминесцентна лампа в шеста кабина е причината за пожара, според Ива Енгиозова, която пътувала в кабината. Тя обясни още, че нещата са станали страшно бързо.
Бяхме три млади момичета и три възрастни жена. За пет съм сигурна, че са оцелели; за шестата жена не зная, каза още Енгиозова.
В предаването се обади и собственикът на маслобойната, зад която е станал инцидентът. Той обясни, че е пристигнал на мястото, когато огънят е преминал във втория вагон.
Когато отидох, последните хора идваха от релсите и от изпразнените вагони. За съжаление, просто никой не се е сетил да счупи прозорците на първия вагон, така че хората да са излезли, посочи още той.
Министър Мутафчиев много точно каза, че той е готов да подаде оставка при доказване, че има вина. Нека да изчакаме разследващите органи, заяви зам.-министърът на транспорта Георги Петърнейчев.
Той изтъкна готовността и на целия екип да подаде оставка при доказване на вина.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Йордан Мирчев: Железниците не могат да съществуват повече така | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди