изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:45 EEST
Станишев свика министрите спешно    
Новини Министър-председателят Сергей Станишев свиква извънредно правителствено заседание днес, 4 март, в 16.00 ч., съобщи правителствената информационна служба.

Заседанието на министрите е по депозираното тази сутрин в Министерския съвет предложение на министъра на транспорта Петър Мутафчиев 5 март да бъде обявен за ден на национален траур за загиналите девет души при пожара във влака София-Кардам на 28 февруари 2008 г.
Шумен днес е в траур в памет на загиналите в пожара двама шуменци - директорът на националния археологически институт към БАН проф. Рашо Рашев и 20-годишният студент Стоян Ковачев, които ще бъдат погребани днес.
Междувременно депутатът от БНД Светослав Спасов заяви в Шумен, че още тази седмица ще инициира подписка за сформирането на анкетна парламентарна комисия за трагичния инцидент във влака. Според Спасов е необходимо Народното събрание да създаде временна комисия, която да изясни реалните причини за пожара и да проучи правилата за безопасност на БДЖ. Спасов смята, че трябва да се провери доколко заключените врати на вагоните са попречили на хората да се спасят и настоява да се поеме отговорност от служителите на БДЖ, които са утвърдили правилата за безопасност. Според народния представител, парламентарната комисия трябва да проучи защо не са били заделени средства за звукова сигнализация при пожар във влаковете, защо липсват чукчета за разбиване на прозорците, защо няма светлинни ленти по подовете, които да отвеждат към изходите и защо не се монтират камери за видеонаблюдение.  dir.bg
 


Сходни връзки

Станишев свика министрите спешно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди