изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:29 EEST
МОЖЕ БИ НОВО УБИЙСТВО В ДОБРИЧ. РАЗЛАГАЩ СЕ ТРУП Е НАМЕРЕН НА СМЕТИЩЕТО    
Ред и сигурностПрез изминалите три денонщия  на територията обслужвана от ОД ”Полиция” – гр. Добрич са регистрирани 10  престъпления и   произшествия.

 

         1. След проведени оперативно – издирвателни, организирани от служители на РПУ – Шабла е установен и задържан 24 – годишен жител на гр. Шабла.

         Задържаното лице е заподозряно в това, че в края на м. февруари 2008 година е извършило две кражби, съответно от площадка на земеделска кооперация и от фургон в землището на гр. Шабла. Предмет на престъпните му посегателства  са многожилен кабел с обща дължина около 100 метра, два акумулатора и електрорежещ инструмент.

         Част от вещите предмет на кражбите са открити от служителите на полицията, иззети и ще бъдат върнати на техните собственици.

         Работата по изясняването на обстоятелствата около двата случая продължава. Заподозряното лице е задържано за срок от 24 часа.

         Образувано е досъдебно производство.

 

         2. На 01 март 2008 година, във Второ РПУ – Добрич е получено съобщение за това, че в района на сметището на гр. Добрич е намерен труп на мъж в напреднал стадий на разложение.

         При последвалите оперативно – издирвателни мероприятия, организирани от служители на Второ РПУ - Добрич е установена самоличността на починалото лице, а именно 38 – годишен мъж от гр. Добрич, с инициали И.И. По предварителни данни лицето е нямало постоянно местожителство.

          Работата по изясняването на случая продължава.

 

         3. След проведени оперативно – издирвателни мероприятия, организирани от служители на Първо РПУ – Добрич е установен  34 – годишен мъж с инициали С.Т. обявен за общодържавно издирване. Лицето се издирвало от служителите на реда във връзка с досъдебно производство.

         Предаден е на съответния полицейски дознател.      

 

        

                  През  трите на територията на област Добрич  са регистрирани 15  пътно – транспортни произшествия с двама постадали граждани.

 

                     1. На 02 март 2008 година, около 18.20 часа, в района на кръгово кръстовище до гр. Балчик, е възникнало пътно – транспортно произшествие, при което лек автомобил “Хюндай”, управляван от 29 – годишен водач от гр. Варна, с инициали П.Д., е напуснал платното за движение и  се преобърнал.. В резултат на пътния инцидент е пострадала пътуващата в лекия автомобил 66 годишна жена от гр. Варна. Последната с  фрактура в областта на тазобедрената става и натъртвания по гърдите и главата е транспортирана до Окръжна болница – гр. Варна. Няма опасност за живота й.

                   Причините довели до  пътно – транспортното произшествие се изясняват. По надлежния ред на водача е взета кръвна проба.

                   Образувано е досъдебно производство.

 

                   2. На 03 март 2008 година, около 09.25 часа, на кръстовището между ул. “9-ти Септември” и ул. “Осогово” в с. Крушари, общ. Крушари, възниква пътно – транспортно произшествие между товарен автомобил “Шкода”, управляван от З.К../29 г./ от с. Крушари и лек автомобил “Рено”, управляван от Д.А./51г./ от с. Телериг, общ. Крушари. В резултат на пътния инцидент водача на лекия автомобил е оставен под лекарско наблюдение в отделението по Неврохирургия при МБАЛ – Добрич. Няма опасност за живота му.

                   Причините довели до възникването на пътно – транспортното произшествие се изясняват.

 

 

          През трите денонощия поделенията на ОД”ПБЗН” – Добрич са участвали в гасенето на 19 пожара и четири аварийно – спасителни дейност. При 16 от пожрите няма нанесени материални загуби, възникнали са основни в сухи треви, отпадъци и непочистени комини. При аварийно – спасителните дейности, дежурните екипи на Първа РС”ПБЗН” – гр. Добрич са отстранявали опасни предмети от фасадите на високи сгради в гр. Добрич.

                        Във връзка големия брой пожари възникнали в отпадъци и сухи треви, ОД”ПБЗН” – Добрич за пореден път се обръща към жителите на област Добрич, да спазват необходимите противопожарни изисквания и по време на силен вятър да избягват паленето на открит огън.

                    

 

 

04 март 2008 година                                      ОД”Полиция” – гр. Добрич
 


Сходни връзки

МОЖЕ БИ НОВО УБИЙСТВО В ДОБРИЧ. РАЗЛАГАЩ СЕ ТРУП Е НАМЕРЕН НА СМЕТИЩЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.60 секунди