изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:45 EEST
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ: КОРУПЦИЯТА СПОИ УПРАВЛЯВАЩАТА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ БСП-ДПС-НДСВ    
ПолитикаПредседателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов заяви на областното отчетно събрание на партията в Добрич, че ГЕРБ ще се яви самостоятелно на изборите и няма да прави коалиция с ДПС.  След изборите кметовете на Кранево, Оброчище и Тригорци са се присъединили към ГЕРБ

 

На 29 февруари на посещение в Добричка област бе председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Заедно с лидера на ГЕРБ в Добричка област Румен Иванов - член на ИК на пратията и председател на Общинския съвет в Добрич, Ц. Цветанов посети Балчик, Шабла и Добрич, където разговаря с кметовете на общини и с ръководствата на общинските структури.

В Балчик Ц. Цветанов бе приет от кмета на общината Николай Ангелов, който запозна гостите с приоритетите на развитие на Община Балчик. Независимият Н. Ангелов на местните избори бе подрепен от ГЕРБ, БСП и НДСВ.  Той сподели, че акцент в работата на общинската администрация и на общинския съвет е туризмът, изрази тревога от недостига на кадри за отрасъла. Разговаряно бе по проблеми на водоснабдяването на общината, на пътната мрежа, изграждането на нови туристически обекти. Споделени бяха идеи за евроинтеграцията на община Балчик. От ръководството на общинската структура на ГЕРБ заявиха, че м.г. са спечелени изборите за кметове на селата Соколово, Рогачево и Змеево. С отлична следизборна работа на общинското ръководство към  ГЕРБ са преминали и кметовете на Кранево, Оброчище и Тригорци.

В Шабла Цветан Цветанов бе приет от кмета на общината Красимир Кръстев, издигнат на местните избори от ПП ГЕРБ. К. Кръстев запозна Ц. Цветанов с изостаналостта на общината и с новия подход на открито управление. Той се спря на подтоговката на новия териториален устройствен план и на възможностите да се използват наличните ресурси за бързо и  планирано развитие на общината. Акценти бяха развитието на ветроенергетика, вмодоснабдяването, туризма и екологията. Подчертано бе, че в общинския съвет ГЕРБ, движението "Нашият град" и БСП работят във въможно добър екип в интерес на гражданите на общината. Особен интерес предизвикаха проблемите на алтернативната енергетика и усилията да не се допусне анархия в застрояването на крайбрежната зона, която е най-голямата по българското Черноморие. Ц. Цветанов пое ангажимент за консултации на общината с водещи специалисти в държавата за използването на ветроенергийните паркове и ресурсите с питейна вода. От общинското ръководство на ГЕРБ заявиха, че нямат проблеми с общинската администрация и участват отговорно във възраждането на общината. Според тях, имат и пълната подкрепа на местното население.

В Добрич Цветан Цветанов бе приет от кмета на общината Детелина Николова, издигната от ГЕРБ и спечелила изборите с рекордните за България 64.82 % от гласовете на участвалите в изборите добричлии. В началото на разговора бяха обменени мисли около трагедията, сполетяла Добрич и областта с пожара във влака София-Кардам. Споделено бе, че след изясняването на имената на загиналите, веднага в Добрич ще бъде обявен траур. Ц. Цветанов поднесе на Д. Николава съболезнованията си към семействата на загиналите и всички добруджанци, като заяви, че ако се докаже вина на транспортното министерство, то ПП ГЕРБ ще поиска оставката на министър Гагаузов. Акцент в разговора бяха възможностите на българските общини за интегриране в Европейския съюз, практиките за разработване и спечелване на значими проекти, финансирани от ЕС. Отделено бе внимание на невъзможността да не се вземат някои непопулярни решения за увеличаване на приходите на Община Добрич, тъй като управляващата коалиция е прехвърлила на общините проблеми, без да ги е обезпечила финансово, като даде пример със закриването на училища и структури на образованието. Ц. Цветанов изрази надеждата, че ГЕРБ в Добрич /кмет и абсолютно мнозинство съветници/ ще оправдае изключителното доверие на добричлии в партията за открито управление и за успешно развитие на общината.

В срещите на председателя на ПП ГЕРБ в Балчик и Шабла участва и Искра Фидосова, член на Изпълнителната комисия на партията.

По-късно се проведе областното отчетно събрание на ПП ГЕРБ, за което ще ви информираме в следващия брой на НДТ.

 

 


Сходни връзки

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ: КОРУПЦИЯТА СПОИ УПРАВЛЯВАЩАТА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ БСП-ДПС-НДСВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди