изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 09:49 EEST
Опозиция и мнозинство не се разбраха за анкетната комисия за пожара във влака    
ПарламентОпозицията и мнозинството не се разбраха по текста на проекторешението за създаване на временна анкетна парламентарна комисия, която да разследва причините за пожара в бързия влак СофияКардам. Консултациите между парламентарните групи ще продължат и утре

Според ДСБ, БНД и ОДС по време на втория кръг консултации между парламентарните групи от мнозинството са предложили текст, според който целта на временната анкетна комисия не е да проучи причините и условията за инцидента във влака София – Кардам, а само нормативната уредба е свързана с безопасността на жп транспорта. Това може да го направи всеки депутат без да се прави анкетна комисия, коментира Димитър Йорданов от ОДС.

По думите му в текста, предложен от мнозинството, липсва формулиран предметът на дейност, както се изисква за сформиране на анкетна комисия. Управляващите предлагат временната анкетна комисия да проучи за срок от два месеца правната уредба, свързана със системата на безопасност в жп транспорта, и необходимите промени в законовата уредба и нормативните актове.

От опозицията настояват да се приеме проекторешението, според което временната анкетна комисия ще проучи причините за пожара и системата за безопасност в БДЖ., отговорността за настъпилия трагичен инцидент и също така необходимите законови промени. Ако не се приеме този вариант, който първоначално бил одобрен от управляващите, опозицията няма да участва в комисията, декларираха Иван Иванов от ДСБ и Светослав Спасов от БНД.

Заместник-председателят на транспортната комисия Радослав Илиевски от БСП обеща, че ще се правят още редакции на текста на проекторешението, така че и опозицията да се включи в работата на комисията. По-рано днес Илиевски обобщи, че след авиацията железниците са най-безопасния транспорт у нас.
 


Сходни връзки

Опозиция и мнозинство не се разбраха за анкетната комисия за пожара във влака | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди