изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 17:41 EEST
Огненият ад във влак №2637 - видео    
Новини Изключено е пожарът във влака София – Кардам да е избухнал без външна намеса. Това съобщи пред Дарик бившият експерт по бомбен тероризъм в Министерството на вътрешните работи Иван Бояджиев.

Той допълни, че за възникване на огъня могат да послужат материали като напалм или химикали, които могат да се запалят и бързо да горят. Според Иван Бояджиев следствието е действало неправилно, като поради невнимание са били унищожени евентуалните доказателства за умишлен палеж или тероризъм във влака.
По думите на Бояджиев трябва да има нещо, което да е подхранило пожара. Всички тези материали във вагоните са лесно запалими и горими, но не с такава сила, ако не се подпалят в началото с много силна температура и много силен пламък, обясни експертът. "За мен е ясно, че има външна намеса, дали ще го признаят или не, но има грешки в следствието, откакто са започнали проверките по всички тези материали, които се изнасят, са много интересни. Но следите за някаква първа версия, която е издигната за някакъв терористичен акт, вече са загубени. Така че няма за какво да се работи по тази версия", категоричен е Бояджиев. При такава ситуация, при такъв огромен пожар с толкова много жертви винаги се започва с идеята за терористичен акт. Ще е много е добре, ако тя не се оправдае, заключи той.
Ако бяха пуснали първо специалистите по антитероризъм, те щяха да намерят много следи и да кажат определени неща. Сега вече никой не може да каже дали е терористичен акт или не. Освен ако не си признаят евентуални такива елементи, което в България не става, споделя Иван Бояджиев.
По-рано следователят от НСлС Георги Илиев заяви пред НТВ, че на мястото на пожара не са били изпратени антитерористи или куче, защото никой от свидетелите не е казал, че е имало взрив или бомба. На този етап няма данни за терористична дейност във влака, подчерта Илиев. Главният прокурор Борис Велчев обаче каза, че по версията за терористичен акт във влака се работи още от самото начало.
Видеото е заснето с мобилен телефон и изпратено ни от Краси Тотков
 


Сходни връзки

Огненият ад във влак №2637 - видео | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди