изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:12 EEST
ДПС оглави комисията ”София-Кардам”    
Парламент
Парламентът прие решение за създаване на временна анкетна комисия във връзка с пожара във влака София–Кардам, при който загинаха 9 души.


Комисията ще проучи обстоятелствата, свързани с пожара и човешките жертви, необходимите промени в нормативната уредба за подобряване системата на безопасност в БДЖ, както и мерките за подобряване на железопътната инфраструктура и организацията на работа и безопасност в БДЖ.
Комисията за проучване на причините за трагичния инцидент във влака ще бъде с двумесечен срок на действие и ще включва 14 народни представители. Председател на комисията ще бъде Камен Костадинов от ДПС, а членовете от Коалиция за България са Дияна Хитова, Пламен Ранчев, Иглика Иванова и Сияна Фудулова; от НДСВ – Ясен Янев и Олимпи Кътев; от ДПС – Христо Бисеров и Камен Костадинов. ДСБ не излъчиха свой представител. От БНД ще участва Светослав Спасов, от ОДС - Димитър Йорданов и от БНС – Румен Ангелов. „Атака” включи Тодор Батилов, а от независимите – член е Христо Величков.
По-рано премиерът Сергей Станишев заяви, че очаква в най-кратки срокове следствието да представи своите заключения. По думите му изпълнителната власт настоява това да се извърши максимално бързо. Знам, че техническите експертизи са сложни, но трябва поетапно да става ясно какви версии и причини отпадат, за да се концентрират към реалните причини и да не се допускат отново подобни трагедии, заяви Станишев, цитиран от БТА. "Разчитам следствието да хвърли всички усилия в тази посока, за да можем да вземем адекватни мерки във всяка посока", допълни той.  dir.bg
 


Сходни връзки

ДПС оглави комисията ”София-Кардам” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди