изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:11 EET
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ: КОРУПЦИЯТА СПОИ УПРАВЛЯВАЩАТА КОАЛИЦИЯ БСП-НДСВ-ДПС    
Политика

На областното отчетно събрание на ПП ГЕРБ бяха направени анализ и оценка на представянето на партията на местните избори. Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов каза, че младежите и образованите хора са основният потенциал на партията

 



Областното събрание на ГЕРБ се проведе на 29 февруари в най-голямата лекционна цала на Международния колеж "Албена" в Добрич. Мястото бе символично избрано заради целта на ГЕРБ младите и образовани хора на България възможно по-скоро да поемат управлението на държавата по нов път - на откритост, без корупция и в интерес на гражданите на цяла България, с държавнически подход към проблемите. Гости на събранието бяха председателят на партията Цветан Цветанов и кметовете на общините Добрич, Балчик и Шабла - Детелина Николова, Николай Ангелов и Красимир Кръстев. Доклад изнесе Румен Иванов - лидер на ГЕРБ в областта и член на Изпълнителната комисия на партията.

Още в началото на събранието делегатите почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите във влака-убиец София-кардам.

В доклада бе посочено, че ПП ГЕРБ е постигнала един добър, очакван и желан от мнозинството добруджанци успех. От гласувалите в деня на местните избори 24 928 са подкрепили ГЕРБ и са ликвидирали хегемонията на БСП - 18 486, ДПС - 13 483, а от управляващите НДСВ е изпаднала в незабележимост. Още на първия тур с изключително високи резултати спечелиха кметовете в  Добрич - Детелина Николова, издигната от ГЕРБ, и в Каварна - Цонко Цонев - подкрепен от ПП ГЕРБ и член на сдружението ГЕРБ. В тежка битка на втория тур общински кметове станаха: на Балчик - Николай Ангелов, подкрепен от ГЕРБ и други партии; на Шабла - Красимир Кръстев - издигнат от ГЕРБ. В Добрич общинските съветници на ГЕРБ имат пълно мнозинство, партията участва в управлението още на Балчик, Каварна и Шабла, както и в общинския съвет на Генерал Тошево, където на изборите се яви в дясно-центристка коалиция. Като успех се смятат изборните резултати още в Крушари и Тервел, където етническият вот в полза на ДПС беше ярко изразен чрез т. нар. изборен туризъм или "узаконено купуване на гласове от Турция". От всички политически партии, участвали в изборите, ГЕРБ има най-голям брой общински съветници, увеличено е доверието сред избирателите след изборите за евродепутати. ГЕРБ спечели изборите за кметове в селата Соколово, Рогачево, Змеево, Малина, Росица, Люлюково, Котленци, Пчелино Хитово, Свети никола, Лозенец, Нова Камена, Ангеларий, Граничар. Членове на ГЕРБ след изборите са станали и кметовете на Кранево, Оброчище и Тригорци, което се определя вече като Балчишки синдром за приобщаване на независими кметове и кметове на други политически партии към програмата и политиката на ГЕРБ за открито европейско управление. В доклада бе посочено, че ГЕРБ ще продължи да разширява структурите си до обхващане на всяко населено място.

В изказванията на кметовете - гости на събранието, както и на лидери и представители на ГЕРБ в отделните общини, бе споделена амбицията за открито управление в интерес на всички граждани. Представени бяха и някои проблеми, главно в смесените райони в Добричка област. Изразено бе възмущението от купуването на гласове, основно от ДПС, както и от несправедливостите на избирателния закон хора, живеещи в други държави и неплащащи данъци в България, да определят кой трябва да бъде кмет на община или дадени села. Според тях, по този начин НДСВ и БСП сами са попаднали в капана на коалиционния си партньор ДПС.

С голям интерес бе изслушано словото на председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той предаде високата оценка на ръководството на партията и лично на лидера й Бойко Борисов, за много добрите резултати от евроизборите и изборите за местна власт. Каза, че ГЕРБ е реална алтернатива на управляващите държавата от 1989 г. до днес, че това е високо оценено от избирателите, които са дали своето доверие и сега очакват от ГЕРБ, където управлява, откритост и радикални мерки за пресичане на корупцията, за интегриране на общините в Европейския съюз, за създаване на кадрови ресурс на партията, който компетентно да влезе в изпълнителната и законодателната власт след парламентарните избори. Ц. Цветанов отново заяви, че ГЕРБ ще се яви на парламентарните избори самостоятелно. В бъдещия кабинет ГЕРБ ще покани парти, членове на Европейската народна партия. Специално за етническите малцинства Цветанов заяви, че ГЕРБ ще продължи да работи, както и досега, заедно с тях. Той подчерта, че специално етническо турското население в смесените райони е изплашено, живее мизерно и е подчинявано системно на ДПС. Много от тези хора разбират, че ДПС работи против интересите на държавата и лично против техните интереси, но не могат да се справят с политическия натиск по места, а корупционните практики са ги сломили. Отчаяни са и мнозинството българи в селата, които не виждат изход от мизерията. Акцент в словото на Цветанов бе активизирането на младите хора за политическа работа. Той каза, че младите и образованите хора на България са основният потенциал на партията, че на тях се разчита за радикални промени към ценностите на Европейския съюз. След учредяването на младежка организация, сега на ПП ГЕРБ предстои да учреди организации на жените и пенсионерите /старейшините/.

Преди събранието, което бе ръководено от Сабина Дукова, областен организационен секретар на ГЕРБ, Цветан Цветанов се срещна с общинските съветници на партията в Община град Добрич. В основата на диалога са били стиковката между общинските съветници и общинската администрация за открито управление, борба срещу корупцията, решаване на основните проблеми и за начина на вземане на някои непопулярни решения за финансиране на общинските дейности, продиктуване от дезангажирането на тройната коалиция от тях.

След събранието доц. Тодор Радев, директор на Международния колеж "Албена", показа на Цветан Цветанов и Румен Иванов, който е и председател на Общинския съвет на Добрич, базата на колежа и ги запозна в основни линии с програмите за обучение на студентите, с практиките в чужбина, с интеграцията на учебното заведение с водещи университети в света.  НДТ

 


Сходни връзки

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ: КОРУПЦИЯТА СПОИ УПРАВЛЯВАЩАТА КОАЛИЦИЯ БСП-НДСВ-ДПС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди