изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:13 EEST
ЛОВЦИТЕ РАЗИГРАХА ТОМБОЛА С ДИВЕЧ    
Лов и риболов

Не с пушка, а с билет за томбола се бориха ловците от региона, за да получат дивеч и то жив. Това стана на ловната вечеринка, организирана от Сдружение “Ловно-рибарско дружество “Добрич”.



Ловецът от дружинката в Дебрене Христо Божков спечели живо агне, което после дари на децата от дом "Дъга" в Добрич. Домакините проведоха лотария с над 1200 билета и раздадоха още живи петли, фазани, патици, заек и много предметни награди. На празника присъстваха 270 представители на ловци към Сдружението, които в тържествената вечер бяха придружени от семействата си. По традиция организаторите раздадоха и грамоти за отстрелян дивеч през отминалата година. Ловците от Орлова могила получиха наградата за най-много повалени диви свине.

Призът за най-много оцелени зайци отиде у Смолница, за пъдпъдък – в Дебрене, за бекаси – в Миладиновци, за патици – в Козлодуйци, а от Ловчанци могат да се похвалят, че бяха отличени за най-много фазани.   

Топ-стрелците бяха наградени с индивидуални награди. Веселин Георгиев от дружинката в Хитово има най-много отстреляни лисици, Стоян Колев от Орлова могила – чакали, а Цоньо Цонев от Врачанци – скитащи кучета. 

Проведена бе викторина на ловна тематика с награден фонд, организирана от Лесничейството в Добрич. Настроението на присъстващите бе приповдигнато от изключително богата музикална програма, в която са взели участие и ловци. По традиция вечерта бе белязана още с много танци и веселие.

Сред гостите бяха Григор Гогов - главен секретар на НЛО "СЛРБ" София, Детелина Николова - кмет на Добрич, директори на лесничейства. НДТ

 

 

******************************************

 

РАЗРЕШЕН Е РИБОЛОВЪТ В ШАБЛЕНСКОТО

И В ДУРАНКУЛАШКОТО ЕЗЕРО

 

От началото на този месец рибарите могат да ловят по бреговете на Шабленското и в Дуранкулашкото езеро, съобщи председателят на местния ловно - рибарски съюз Павлин Павлов. Съгласно режима в двете защитени територии разрешеният период за риболов е от 1 до 31 март и от 1 юли до 31 октомври и то само на определените за това места. Павлов уточни, че тези места са означени с информационни табели. Ако някой се престраши да наруши забраната, важаща за останалата част от годината, го грози глоба от 500 до 5 000 лв. Експерти на РИОСВ-Варна редовно извършват проверки. Ентусиастите трябва да имат и закупен билет за риболов. Годишната такса е в размер на 25 лв., заяви Павлин Павлов. По думите му билети се предлагат и за по-кратък период, на по-ниска цена. В двата водни басейна рибарите могат да хванат сом, шаран, бяла риба и гибон, а в Шабленското езеро дори и щука. НДТ

 


Сходни връзки

ЛОВЦИТЕ РАЗИГРАХА ТОМБОЛА С ДИВЕЧ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЛОВЦИТЕ РАЗИГРАХА ТОМБОЛА С ДИВЕЧ
Автор: Anonymous да 2008-08-23 @ 23:53 EEST
Като не могат да си уловят,гака ще вземат билетчета.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди