изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:51 EEST
Осем убити при нападение срещу религиозно училище в Ерусалим    
По света Ерусалим. На 6 март вечерта палестински терористи извършиха нападение срещу религиозно училище в западната част на еврейския град Ерусалим.

В резултат на атаката са убити най-малко осем души и са ранени 35. От палестинското радиклано движение “Хамас” определиха нападението като “героично” и “нормален отговор на престъпленията на окупаторите и убийствата им на цивилни граждани”. От там добавиха, че основните виновници за този терористичен акт са израелският премиер Ехуд Олмерт, израелският министър на отбраната Ехуд Барак и правителството на Израел. Първата реакция на Израел бе, че мирните преговори с Палестинската автономия ще продължат, независимо от нападението. По думите на източник от израелското външно министерство, “терористите се опитват да унищожат нашите шансове за мир, но ние разбира се искаме да продължим мирните преговори”. Междувременно телевизията на ливанската шиитска радикална групировка “Хизбулла” – “Ал Манар” съобщи името на групировката, отговорна за атаката . Според “Ал Манар”, нападателите са активисти на неизвестната до момента групировка “Фаланга на свободните мъже на Галилея – Групи на мъчениците на Имад Мугния и мъчениците на Газа”. Смята се, че това е най-кървавият атентат в Ерусалим от 2004 г. насам.
Нападението бе мигновенно осъдено от САЩ, Франция, Германия и палестинския президент. “САЩ осъждат днешния акт на терор и безчувственост”, каза държавният секретар на САЩ Кондолиза Райс в Брюксел. По нейните думи, "този варварски акт няма място сред цивилизованите народи и шокира всичките нации, обичащи мира”. На свой ред френският външен министър Бернар Кушнер каза, че "Франция осъжда категорично ужасната атака срещу училището в западен Ерусалим, която доведе до смъртта на редица цивилни". Френският първи дипломат също призова за “разговори, насочени към създаването на палестинска държава, съществуваща в мир и сигурност успоредно с Израел”. Към осъждането на терористичния акт се присъедини и германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер. “Ние осъждаме тази атаката, извършена срещу религиозно училище в Ерусалим.”, се казва в изявлението на Аббас. “Ние осъждаме всичките атаки срещу цивилни, били те палестинци или израелци”, се казва още в него. Агенция "Фокус"

Израелските власти идентифицираха жертвите на вчерашния атентат в Ерусалим
07 март 2008 | 11:55 | Агенция "Фокус"
Ерусалим. Израелските власти съобщиха в петък сутринта имената и възрастта на осем от жертвите на въоръженото нападение срещу религиозно училище в Ерусалим, предаде РИА Новости. Най-младият от тях е на 15 години, а най-старият на 26 години.
Всички загинали са учили в “Мерказ Харав”, главното учебно заведение на религиозните ционисти, с активно присъствие в израелските селища на окупираните палестински територии, а негови членове служат в бойните части на израелската армия.
По информацията, разпространена от пресслужбата на израелското правителство, двама от младежите, убити от въоръжен палестински боец, са на 15 години, двама на 16, двама на 18, един на 19 години и най-възрастният е на 26 години.

 


Сходни връзки

Осем убити при нападение срещу религиозно училище в Ерусалим | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди