изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:16 EEST
Гювен си купи тютюнева фабрика    
Икономика[image1_left] Бившата тютюнева фабрика на “Булгартабак“ в Кърджали вече е собственост на най-големия бос в безмитната търговия у нас - Фуат Гювен.

Неговата фирма “Аидатур“ купи “Кърджали табак“ за 6.13 млн. лева, стана ясно от съобщение, с което тютюневият холдинг уведоми Комисията за финансов надзор и борсата за продажбата на дъщерното си дружество.
Новият собственик “Аидатур“-Хасково е известен като туроператор и валутен търговец. Чрез тази фирма роденият в България бизнесмен Фуат Гювен, който има турско гражданство, държи подлежащите на затваряне фришопове по българско-турската граница и всички безмитни бензиностанции в страната. Те също трябва да се превърнат в обикновени пунктове за зареждане, след като проектът за промени в Закона за безмитната търговия бъде приет.
Предложението на правителството за прекратяване на дютифри бизнеса бе вкарано в края на миналата седмица в НС. Това е третият опит да се продаде “Кърджали табак“. През май и август м.г. търговете се провалиха заради липса на интерес. До сделка се стига едва сега, когато съвсем изненадващо се появиха 16 кандидати. Наддаването, което фирмата на Гювен спечели, започна от 1.506 млн. лева. По действащата стратегия за приватизация “Булгартабак холдинг“ се явява продавач на акциите си в дъщерните фирми. По този начин държавният бюджет не получава никакви приходи от приватизацията на кърджалийската и останалите фабрики - всички постъпления отиват в холдинга.
dir.bg
 


Сходни връзки

Гювен си купи тютюнева фабрика | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.32 секунди