изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:50 EET
ТУРЧИН ПОИСКА ДА ВЗРИВИ ПЕТЕТАЖЕН БЛОК В ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

Искал да отмъсти на бившата си жена, но газта свършила. В момента го съдят за смъртта на двама братя при катастрофа 

 

Турският гражданин Абдулах Чобан, срещу когото в момента се води дело в Окръжния съд в Добрич - за това, че е причинил смъртта на двама братя при катастрофа, за малко не взривил пететажен блок по улица “Георги Бенковски”. Затова разказа бившата му съпруга Фатме Чобан, с която са се развели на 25 февруари т.г.



В късните часове на 14 февруари Абдулах отишъл в дома на бившето си семейство. Там нямало никой и той разбил вратата. Задигнал 165 грама злато, 1100 евро, 50 лева и 1 DVD. С цигара подпалил всички дрехи на Фатме. Излял вода в монитора на 17-годишния си син и развалил два сателитна апарата. На тръгване пуснал всички ел. уреди да работят – бойлер, акумулираща печка, готварска печка и други. Пуснал газта и си тръгнал. Взел със себе си и проект за 5000 евро за строеж на жена му в Каварна.

“Добре, че газта беше на приключване. Иначе пететажен блок щеше да бъде взривен. След това щяха да обвинят мен, че съм забравила уредите включени. Можеше да има смъртни случаи, невинни хора щяха да загинат. Голяма трагедия щеше да стане. Как щях да докажа, че аз не съм забравила газта и печките да работят”, сподели в редакцията на НДТ Фатме Чобан.

Тя многократно е подавала сигнали в полицията, че е била тормозена от Абдулах. “Отправял е заплахи, че ще ни убие, постоянно ни тормози и се обажда по телефона. Всички мои съседи са изплашени от неговите действия и дори хазяининът ни ме кара да напускаме квартирата, в която живеем от няколко години” - оплака се още бившата жена на бабаита, у когото полицията намерила доказателства, че той е бил човекът, който е влизал в апартамента й. В него били открити част от задигнатите вещи, които до днес не били върнати на собственичката. В момента Фатме се чувства застрашена и чрез страниците на вестника отправя апел към всички служители от полицията - да й окажат съдействие.

От Абдулах ръце е вдигнала и майката на двете момчета, които загинаха при зверска катастрофа, причинена от турчина.

Той я заплашил, че ще й запали къщата, ако тя предяви граждански иск срещу него.

“Заради него останах без деца. Искам справедливост. Човек като него трябва да лежи поне 20 години в затвора” - категорична е майката на загиналите младежи, която сама ги отгледала. Бащата и наследник на двамата починали – Валери Костадинов, я изоставил още като била бременна, но вчера делото в съда бе отложено по негова вина, защото той не се яви. 

По информация на ОДП, той е напуснал страната миналата година. От пресслужбата на съда заявиха, че магистратите са разпоредили свидетелят да бъде призован на постоянния му адрес в Шумен и чрез негови роднини, живеещи в Каварна.

Абдулах Чобан е обвинен, че на 15 септември 2007 г. - по пътя с. Соколово – с. Сенокос, като управлявал автомобил „Пежо 406”, нарушил правилата за движение и в резултат на това причинил по непредпазливост смъртта на братята Севдалин и Звезделин Михайлови.

48-годишният Чобан живее в България от август 2007 г. Започнал работа на голф-игрището край Балчик и всеки ден пътувал от с. Ловчанци до там с „Пежо”-то. С него отивали на работа на голф-игрището 19-годишният Севдалин Михайлов, 21-годишният Звезделин Михайлов от с. Ловчанци и двама техни роднини от Добрич. На  15 септември 2007 петимата се прибирали заедно от работа. След изпреварване на автомобил след с. Соколово, Чобан продължил да се движи в насрещното платно. Той натиснал рязко спирачка, за да избегне сблъсък с насрещно идваща кола. Загубил контрол над „Пежо”-то, което излязло извън пътя и се завъртяло. При това завъртане в купето прониква крайпътно дърво и разкъсва автомобила на две части през средата. Това причинява смъртта на Севдалин Михайлов, а два часа по-късно в болницата почива брат му Звезделин. Трети пътник - Иван Михайлов, получава наранявания, довели до временна опасност за живота му. Чобан и пътуващият до него свидетел Звездалин Младенов, останали невредими. 

Експертите по три автотехнически експертизи, назначени от дознател, са категорични, че допуснатите от Чобан нарушения на Закона за движение по пътищата са причина за настъпилото тежко пътно-транспортно произшествие.  Установено е, че  непосредствено преди катастрофата управляваното от Чобан „Пежо” се е движело със скорост не по-ниска от 172 км/ч. В хода на дознанието е изяснено от показанията на свидетеля Иван Михайлов, че Чобан карал през целия път колата с изключително висока скорост, която в даден момент достигала до 160 км/ч и водачът не се е съобразил с направената му забележка.

Делото ще продължи на 31 март 2008 г. от 9 часа. В момента Абдулах е с мярка “Подписка”. НДТ

 


Сходни връзки

ТУРЧИН ПОИСКА ДА ВЗРИВИ ПЕТЕТАЖЕН БЛОК В ДОБРИЧ | 7 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ТУРЧИН ПОИСКА ДА ВЗРИВИ ПЕТЕТАЖЕН БЛОК В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2008-03-10 @ 21:10 EET
Той тоз голям терорист бре!
ТУРЧИН ПОИСКА ДА ВЗРИВИ ПЕТЕТАЖЕН БЛОК В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2008-03-10 @ 23:13 EET
Малеееее. Добре, че на тази й свършила газта. В противен случай можеше да има жертви. Този в момента трябва да е зад решетките. Дано му дадат много години.
А защо нито един турчин не е пътувал във влака София-Кардам?

ТУРЧИН ПОИСКА ДА ВЗРИВИ ПЕТЕТАЖЕН БЛОК В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2008-03-10 @ 23:38 EET

Хе хе... Ако се докаже, че във влака е имало 1 турчин, тогава сигурно ще кажеш, че именно той е атентатора. А ако се докажат двама и повече, тогава пък сигурно ще кажеш, че цяла терористична група е действала на платформата. А имало ли е поне един фашизоид във влака? Щото ако е нямало нито един, може и провокация да е. Всички знаем историята с Райхстага (1933) ... :-))))))))))))

А за тоз, за който се разказва в статията, стига да потърпевшите да не преувеличават, мястото наистина не е в обществото. По това имаме единомислие.

ТУРЧИН ПОИСКА ДА ВЗРИВИ ПЕТЕТАЖЕН БЛОК В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2008-03-11 @ 10:08 EET

Вие дето пишете кретени ли сте, хора изгоряха живи, няма значение турчин ли е, фашист ли е или някои друг, но си е терор. Значие не сте съпричастни независимо каква нация сте с мъката на родителите.

ТУРЧИН ПОИСКА ДА ВЗРИВИ ПЕТЕТАЖЕН БЛОК В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2008-03-11 @ 11:22 EET

С нищо турчина не е по добър, или по лош от българина и също  така българинът с нищо не е по лош, или по добър от  турчина. Докато в страната цари беззаконие и нашите управници са заети със своите си далавери, подобни случаи ще има все повече и повече. Бандитска държава, бандитски народ,

ТУРЧИН ПОИСКА ДА ВЗРИВИ ПЕТЕТАЖЕН БЛОК В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2008-03-11 @ 11:35 EET

Е хайде не драматизирайте нещата, това си е съвсем нормално, такива случаи се случват навсякъде по света. Важното е че ни приеха в ЕС и всичко постепенно ще се оправи. Жива трагедия щеше да бъде, ако не бяха ни приели сред цивилизованите страни, тогава не само да се гърмим, но и отдавна да бяхме почнали да се самоизяждаме. Каквито сме си диваци кой знае колко бързо щяхме да го направим.

 

ТУРЧИН ПОИСКА ДА ВЗРИВИ ПЕТЕТАЖЕН БЛОК В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2008-03-12 @ 22:05 EET
турците да не вдигат глава защото тоя пьт щего духат кьм турция с тях и циганите алах еим казал в корана пред христеяните да бьдат наведени и мирни ите го правих и бяха добре надупини но от скоро нещо лошо щеим се случи алах тьпкано щеим го вьрне като него слушат ЛОШИ ТУРЧЕЛЯ ТЬПАНАРИ  ПОЗДРАВИ ОТ ЦАРЕГРАДСКИЯ МАЙСТОР СМЬРТ НА ЛОШИТЕ ТУРЦИ  духачи чау //////////

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди