изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:39 EEST
СЕДЕМ СПОРТИСТИ ОТ ДОБРИЧ - НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПРАЗНИК НА СПЕЦИФИЧНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ    
Спорт

Седем спортисти от Добрич, които са завоювали първо и второ място на държавните първенства на сляпо-глухите, ще се включат в Първия Европейски празник на специфичните възможности на сляпо-глухите. Той ще се проведе през септември във Варна, съобщиха от Териториалната организация на сляпо-глухите.



В три поредни години - 2005, 2006 и 2007 г., Добрич беше домакин на Националните празници на специфичните възможности на сляпо-глухите. Сега обаче решението е европейският празник да бъде под домакинството на Варна, информират от Националната асоциация на сляпо-глухите. Мотивът е, че Варна има отлични международни транспортни връзки, разполага с необходимите спортни и културни съоръжения и конгресни центрове за провеждането на всички разнообразни мероприятия за празника. В същото време община Варна е решила да отдели и много средства за финансиране на дейностите.
Във форума ще участват медалистите от миналогодишното издание на Националния празник на сляпо-глухите в Добрич, групата за стари градски песни "Антица", групата за автентичен фолклор с обичая "Лазаруване", а също и дуетът Мария Андреева и Гинка Русева, както и Калинка Ковачева с лично творчество.
Вестник "Нова добруджанска трибуна" е една от медиите, които получиха  благодарствен адрес от  председателят на Националната асоциация на сляпо-глухите в България Димитър Парапанов. Той е за оказаната моралната подкрепа, за популяризирането при провеждането в Добрич на  Националните празници на хората със специфични възможности.
 


Сходни връзки

СЕДЕМ СПОРТИСТИ ОТ ДОБРИЧ - НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПРАЗНИК НА СПЕЦИФИЧНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди