изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:52 EEST
ВОЕННА ПРОКУРАТУРА ВЪЗОБНОВИ ДЕЛОТО ЗА ОТВЛИЧАНЕТО НА ДВЕ МОМЧЕТА ОТ ДОБРИЧ    
Ред и сигурностСофийският градски съд е образувал дело № 821 от 2008 г. по заведения от добричлията Николай Петров  иск срещу  МВР и  Министерството на правосъдието по Закона за задълженията и договорите. Мъжът претендира за обезщетение от държавата за претърпените от него неимуществени вреди във връзка отвличането му през 1987 г.

Тогава Николай бе отвлечен от трима българи от турски произход. Отвлечените момчета са били на по 12 и 14 години. Били взети за заложници за 26 часа. Тримата терористи ги завели до центъра на курорта "Златни пясъци". Там пръскали листовки, в които искали път към Турция или смърт за заложниците. Едното момче е било с ранена ръка, а другото е със 7 сантиметра по-къс крак. Похитителите загинали, третият оцелял и по-късно бил осъден на смърт.
Николай и Дарин заведоха искове за нанесени неимуществени вреди срещу Министерството на вътрешните работи и Министерството на правосъдието. Той е на обща стойност 100 000 лева.
Вчера стана ясно, че по разпореждане на главния прокурор Борис Велчев Сливенската военна прокуратура е възобновила и наказателното дело във връзка с инцидента с отвличането на двете момчета от Добрич. Искане за това бе внесено от потърпевшите преди да изтече 20-годишният давностен срок.
 


Сходни връзки

ВОЕННА ПРОКУРАТУРА ВЪЗОБНОВИ ДЕЛОТО ЗА ОТВЛИЧАНЕТО НА ДВЕ МОМЧЕТА ОТ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди