изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 20:31 EEST
ВСЕКИ ВЛАК СЕ ПРОВЕРЯВА ОТ ДО НА ГАРАТА ЗА ДОМУВАНЕ    
ОбществоМножество въпроси продължават да висят със страшна сила в пространството след ужасната влакова трагедия, при която загинаха по изключително нелеп начин 9 души.

Все още никой не е поел отговорност. Управниците станаха смешни за пореден път, като стигнаха и до скандал в парламента при сформирането на поредната комисия. Явно сме държава на абсурдите, защото е повече от абсурдно да се карат как да бъде съставена тази комисия, която не се знае изобщо дали ще свърши и за пет пари работа, нищо, че за участие в тази комисия народните избраници ще усучат пак наши - народни, пари. При това пари и от данъците на тези хора, които загинаха изключително нелепо. Затова ние, журналистите, които се оказахме и единствените, които сме потърсили и разговаряли с близките на жертвите на влака-убиец, тръгнахме със собствени сили да разплитаме истината, която, дай Боже, един ден наистина да излезе на яве.
НДТ провери какъв е БДЖ регламентът за домуването на влака София-Кардам-София и как той тръгва от Кардам за столицата. Дългогодишни жепейци, работещи в нашия район, разказаха следното: "Влакът пристига в Кардам, когато се движи по разписание, в 7.40 часа. Веднага композицията се изтегля на т.нар. санитарен коловоз, където започва технически преглед. Две жени се занимават с почистването, а ревизионна група проверява системите на осветлението, отоплението, екипировката, спирателната система. Това се прави в рамките на целия ден, като присъства и началникът на влака. Всичко, което се констатира, се описва в дневника. Ние имаме правомощия да сменим повредени осветителни тела, чаршафи. Ако бъде установена някаква повреда, която може да създаде потенциална опасност по време на движение в някои от вагоните, то се изпраща телеграма и вечерта влакът тръгва без този вагон. Ние нямаме вагони, нито правомощия, за да подменяме вагоните в композицията". Гаровите работници добавиха още, че реално влакът няма нужда от охрана, тъй като през целия ден той се проверява и в него има хора. В 19.30 часа той се изкарва на гаров коловоз и се изпробва вече в реална ситуация с локомотива спирателната му система, след което той вече поема пътя си към София.
По разпореждане на централното ръководство, снощи влакът Кардам - София тръгна без кушет-вагон, тъй като кушетите са спрени за извършване на проверка. До второ нареждане влакът ще се движи така, уточниха още от гара - Добрич.
 


Сходни връзки

ВСЕКИ ВЛАК СЕ ПРОВЕРЯВА ОТ ДО НА ГАРАТА ЗА ДОМУВАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди