изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:22 EEST
Инфлацията в Китай стигна рекордно равнище    
КитайИнфлацията в Китай достигна 8,7 процента през февруари, което е най-високото ниво от 11 година насам, стана ясно от официалните статистически данни, предаде Би Би Си.

Официалните данни изпревариха очакванията за 8 процента инфлация през втория месец от годината, като най-голямото поскъпване е регистрирано при храните. Инфлацията е нараснала с 1,6 процента спрямо януари тази година.

Цената на свинското се е повишила с 63,4 процента спрямо февруари миналата година, на пресните зеленчуци – с 46 на сто, а на олиото – 41 процента, сочи статистиката.

През последните месеци инфлацията нараства въпреки високите лихви и стъпките, които Пекин предприема, за да се справи със ситуацията. Това буди и сериозна загриженост от страна на правителството, което се опасява, че високите цени на хранителните продукти могат да доведат до социално недоволство.

От инфлацията най-много се опасяват и хората, каза миналата седмица на конгреса на комунистическата партия премиера на страната Вън Цзябао.  lev.bg
 


Сходни връзки

Инфлацията в Китай стигна рекордно равнище | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди