изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:22 EET
"ДЖАМИЯТА ЩЕ СЕ ВЗРИВИ СЛЕД МАЛКО"    
Новини

Тази заплаха е отправил вчера в 11 часа по телефона неизвестен в офиса на ДПС в Добрич

Търговци и живеещи в района на Осман джамия на пазара вчера се чудеха какво става, след като три полицейски коли се изсипаха на куп малко след 11 часа и служители на реда отцепиха част от улица "Княз Дондуков" с жълти ленти. Причина за бързата полицейска реакция се оказа анонимен телефонен сигнал за бомба в мюсюлманския храм.



 

В 11 часа анонимен мъжки глас е позвънил в офиса на Областния съвет на ДПС в Добрич и е заявил, че джамията ще бъде взривена всеки момент, съобщи техническият сътрудник в офиса на партията - 23-годишната Атилия Кемал, приела обаждането. "Гласът беше спокоен и ми звучеше като на млад мъж. Той каза още: "Ще загинат много турци и цигани" - разказа още момичето, което работи в партийната централа едва от два месеца. "Поисках да повтори това, което каза, и тогава мъжът каза по-високо и по-ясно отново същото: "Джамията ще се взриви след малко. Ще загинат много турци и цигани". Попитах кой се обажда, но ми затвориха. Тогава веднага подадох сигнала в полицията" - разказа Кемал.

Служителите на реда, пристигнали на мястото, веднага евакуирали имамите от джамията, които били събрани заради погребение, разказаха собственици на търговски обекти в района. Те допълниха още, че хората от жилищните блокове не били евакуирани, но пък полицаите не им давали да напуснат жилищата си и ги съветвали да останат по апартаментите си.

Проверката на специалисти не е установила наличие на взривно устройство и към 13 часа животът в района на ул. "Княз Дондуков" беше нормализиран, съобщи директорът на ОД "Полиция" Ивелин Петров. Той коментира, че това е злонамерено анонимно обаждане и отрече да има връзка с фаталния влак София - Кардам. От своя страна обаче областният лидер на ДПС в Добрич Денис Номан заяви: "Това е дело на медиите, които пишат, че случилото се с влака е саботаж и веднага луди почнаха да звънят". Техническият секретар в партийния офис допълни, че такива обаждания е имало и в други централи на ДПС в страната, като тя лично разбрала, че някой с подобна заплаха се обадил в офиса на ДПС в Кърджали. НДТ

СНИМКА

 


Сходни връзки

"ДЖАМИЯТА ЩЕ СЕ ВЗРИВИ СЛЕД МАЛКО" | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
"ДЖАМИЯТА ЩЕ СЕ ВЗРИВИ СЛЕД МАЛКО"
Автор: Anonymous да 2008-03-11 @ 22:52 EET
Е как така вчера, като това стана ДНЕС?
"ДЖАМИЯТА ЩЕ СЕ ВЗРИВИ СЛЕД МАЛКО"
Автор: Anonymous да 2008-03-12 @ 15:07 EET
На лидерите на ДПС май и през ум не им минава, че се държат нагло и провокативно, с постоянните си заплахи за "етническия мир"??? Далавери, кражби, натиск  над другомислещите турци и християни по места, където са мнозинство....После се "чудят" от къде тези антитурски настроения.......хахахахахаха..крадеца и насилника, се оплаква, че го мразят???

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди