изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:08 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ" - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие  на територията обслужвана от ОД ”Полиция” – гр. Добрич са регистрирани  6   престъпления и произшествия.

 

         1.    На 11 март 2008 година, в Първо РПУ – Добрич е получено съобщение за това, че през нощта на 10/11 март 2008 година в гр. Добрич, неизвестно лице противозаконно е отнело лек автомобил марка “ВАЗ”. Автомобилът е бил паркиран в района ЖК”Балик” В следобедните часове на същата дата, моторното превозно средство е открито на тeриторията на гр. Добрич.

         Служители на Първо РПУ – Добрич провеждат оперативно – издирвателни мероприятия за установването и задържането на извърштеля на престъпното деяние.

 

          2.  На 11 март 2008 година, около 17.40 часа в  РПУ – Албена е получено съобщение от гражданин за това, че мъж е влязъл в лек автомобил, паркиран на територията на КК”Албена”, като преди това е заявил, че ще се самозапали.

         Незабавно към мястото, на което е паркиран автомобила е изпратена оперативна полицейска група от РПУ – Албена, която установява, че  моторното превозно средство гори. След потушаването на пожара от дежурен екип на РС”ПБЗН” – Албена, в района на местопроизшествието е открит труп на мъж.

         До момента, от извършения   оглед  на местопроизшествието и дадените свидетелски показания,  улики за насилие не са установени. Трупът е изпратен за аутопсия в катедра Съдебна медицина - Добрич.  От служителите на полицията е установена  и самоличността на починалото лице, а именно 39 годишен жител на гр. Варна.

         Обстоятелствата около трагичния инцидент продължават да се изясняват.        Образувано е досъдебно производство.  

                           

 

                  През   денонощието на територията на област Добрич  са регистрирани  7  пътно – транспортни произшествия с материални щети по автомобилите. Няма пострадали граждани. Пътните инциденти са станали в гр. Добрич /5/ и територията на общините Добричка /1/ и Балчик /1/.

 

                        

 

На 11 март 2008 година, около 23.50 часа, в гр. Добрич, от полицейски автопатрул на Първо РПУ – Добрич е установен 30 – годишен водач на лек автомобил от гр. Добрич,  с инициали Д.Л., управлявал след употреба на алкохол над 1.2 промила. Цифровия индикатор на техничското средство с което е изпробван водача е отчело 1.69 промила. По надлежния ред на водача е взета кръвна проба. Преди установяването на употребата на алкохол, водачът е направил опит да осуети проверката, като не се е подчинил на подадения от служителите на полицията сигнал със стоп  - палка. Впоследствие, водачът напуснал района на проверката  е установен.          

                   Областна дирекция “Полиция” – Добрич за пореден път напомня на водачите, че управлението на моторни превозни средства след употреба на алкохол над 1.2 промила е престъпление по чл. 343”Б”, ал.1 от НК. 

                  

           Поделенията на ОД”ПБЗН” – Добрич  са участвали в гасенето на три  пожара.

           

             

                            С Ъ О Б Щ Е Н И Е

                                               

 

Във връзка с  пътно – транспортно произшествие, възникнало около 06.50 часа на 07.01.2008 година, на кръстовището между бул. “Добруджа” и бул. “25 – ти Септември”.

Областна дирекция “Полиция” – гр. Добрич, се обръща към гражданите, станали свидетели на пътния инцидент да се обадят в най – близкото РПУ, Първо РПУ – Добрич или на дежурните служители в дирекцията. / тел.166/

 

 

    С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 

        

За времето от 11 март 2008 година до 13 март 2008 година, в гр. Добрич,  ще се проведат срещи на полицейските инспектори от Първо РПУ – Добрич с обществеността  на гр. Добрич.

За днес, 12 март 2008 година, от 18.00 часа е предвидено да се проведат две срещи:

1.  В ОУ”Хан Аспарух” – гр. Добрич  се канят гражданите живеещи в районите заключени между: ЖК”Добротица” – ЖК”Дружба” – бул “25 Септември”  - бул. “Добруджа” – околовръстен път. На срещата, за състоянието на обществения ред през 2007 година в горепосочените райони, ще докладват полицейските инспектори  - Стефан Русев и Огнян Стоев.

2.   В СОУ “Д.Талев” – гр. Добрич се канят гражданите живеещи  в районите заключени между: бул.”Добруджа” – бул “Русия” – бул.”25 Септември” и ул. “Д.Ковачев” – Околовръстен път – гр. Добрич. На срещата, доклади за обществения ред през 2007 година, ще изнесат  полицейските инспектори - Галин Симеонов и Евгени Гочев.

   За утре, 13 март 2008 година, от 18 часа е предвидено да се проведе  среща в сградата на ОТМЕ – Добрич. Канят се гражданите живеещи в районите заключени между: ЖП линия – бул “Добричка епопея” – бул “Добруджа” – бул. “25-ти Септември” – Околовръстен път – Добрич и кв. “Рилци”. Доклади за обществения ред през 2007 в горепосочените райони, ще изнесат полицейските инспектори: Тихомир Батанов и Никола Колев. 

 

12 март 2008 година                                      ОД”Полиция” – гр. Добрич    
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ" - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди