изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:34 EEST
В КАВАРНА СЪБИРАТ 2 ЛЕВА ТАКСА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ    
ОбществоНа последното си заседание ОбС - Каварна, единодушно прие предложението на кмета Цонко Цонев да се запази размера на таксите за детските градини в общината. Това съобщи за НДТ началникът на общинския отдел "Образование, младежки дейности и спорт" Десислава Якимова.

"На практика всеки родител, който има дете в детска градина, заплаща такса в размер 2 лв. за месец. Тези, които живеят в града, плащат освен тази такса и още по 1 лев на присъствен ден, а в селата, където имаме 4 детски градини и социалният статус на населението не е равен с този в града - на присъствен ден се заплаща по 70 стотинки. Всички останали средства, нужни за издръжката на децата в детските заведения, се поемат от общинския бюджет" - каза още Якимова. Тя допълни още, че деца с един родител, плащат 50 % по-малко за присъствен ден. Такава отстъпка от сумата за присъствие ползват и семейства с две деца, които посещават забавачките. Семействата с повече от две деца пък плащат 50 % от дневната ставка за първо дете, за второ - 25 %, а за третото дете или ако са повече, не се заплаща стойност за присъствени дни в градината. Родители, инвалиди I и II група, както и деца,  инвалиди I и II група, заплащат само 2 лв. месечна такса. "Това е част от социалната политика на общината с цел преодоляване на демографския срив" - поясни още Якимова.
На територията на община Каварна има общо 7 детски градини, като 3 от тях са в града. Над 550 са децата, които посещават забавачките в морското кметство.
Миналата година на всички детски градини бе извършен основен ремонт и забавачките притежават батути, басейни. При визатата си в Каварна президентът Георги Първанов ги определи като петзвездни хотели. "Тази година в бюджета на общината са заделени 262 хил. лв. за ремонтни дейности" - каза Д. Якимова.
 


Сходни връзки

В КАВАРНА СЪБИРАТ 2 ЛЕВА ТАКСА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди