изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:38 EEST
15-ГОДИШНА Е УБИТА, А ДРУГИ ДВЕ ДЕЦА СА РАНЕНИ ПРИ СТРЕЛБА В ТРЪН    
Новини15-годишната Лиляна Тодорова бе убита, а още две деца - 12-годишният Емил и 15-годишната Клара бяха ранени при стрелба в Трън, съобщи Дарик радио.

Стрелецът - Асен Илиев, се е самоубил. Драмата се е разиграла вчера към 9.15 часа сутринта край моста в центъра на града, където е открито и тялото Лиляна. Убитото момиче и ранените Емил и Клара са от Дома за деца, лишени от родителски грижи в Трън. Според изявление на говорителя на пернишката полиция Илиев е стрелял със законно притежавана ловна пушка.
Лиляна е била сирак, родителите й са починали и тя е била оставена в дома за осиновяване. С нея са били 12-годишният Емил и 15-годишната Клара, които не са със сериозни наранявания и са настанени в пернишката болница. Часове след като е била настанена в болницатa, Клара е признала, че преди два дни е била заплашвана от Асен със смърт. Децата са се разхождали в града по време на междучасие. Запознати със случая признаха, че най-вероятно 67-годишният Асен Илиев се е опитвал да убие Клара, а не Лили. Деца от дома разказаха, че Клара е имала отношения с убиеца, включително и сексуални. Момичето е поддържало връзка и с друг мъж - Никола Динев. Именно този факт е предизвикал ревност у Асен и желание да си отмъсти на Клара. В Трън от години се знае, че двамата мъже не са в добри отношения, защото не могат да си разделят момичетата от дома. Асен Илиев има излежана присъда за изнасилване от 90-те години. Вчера Асен е трябвало да се яви в съда, тъй като срещу него се води дело и за изнасилване на друго дете от дома в Трън. Пострадалата Клара е била свидетел по делото. Убитата Лиляна е била свидетелка по едно от дознанията срещу Илиев, съобщават още от полицията в Перник. Никола Динев има присъда за педофилия.
Дарик съобщиха още, че само след няколко дни едно от пострадалите деца е трябвало да бъде преместено от дома в Трън в друг дом заради непристойно поведение. Убитата Лиляна - касиерката на дома в Трън я описа като добро момиче. Дарик разбра обаче, че най-вероятно и тя е имала връзка с убиеца си Асен. "Знам, че я е обарвал", призна Дебора, която е живеела в една стая с убитото момиче. Тя се закани да линчува Клара, когато я види. След репортерско проучване на Дарик от края на миналата година, деца от Дома обвиниха Асен Илиев, че им е предлагал пари за да спи с тях. При разследването стана ясно, че Асен Илиев е бил в дългогодишен конфликт с Никола Динев - бивш преподавател от Дома, който също е с присъда за педофилия, но въпреки това е живеел и работил в този дом. Материалите от разследването на Дарик радио бяха предадени в полицията веднага след края на разследването. След това журналистическо разследване Динев беше уволнен и напусна дома.
 


Сходни връзки

15-ГОДИШНА Е УБИТА, А ДРУГИ ДВЕ ДЕЦА СА РАНЕНИ ПРИ СТРЕЛБА В ТРЪН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди