изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 17:09 EEST
НАЙ-ВЕРОЯТНО КЪСО СЪЕДИНЕНИЕ Е ДОВЕЛО ДО ПОЖАРА ВЪВ ВЛАКА    
ОбществоНай-вероятната причина за инцидента в бързия влак София - Кардам е късо съединение в електрическата инсталация на шесто купе в кушет-вагона.

Това заяви заместник-главният прокурор Камен Ситнилски, съобщи вчера Дарик радио. Две експертизи са готови - тази на ДОТИ и съдебно-медицинската. Още 28 експертизи се чакат. Решаващо ще бъде заключението на пожарната експертиза. След нея ще се вземе решение дали ще се проведе следствен експеримент с друг кушет-вагон, който би дал много отговори, обясни зам.-главният прокурор Камен Ситнилски. Най-много данни са събрани в полза на версията за техническа неизправност, но тя все още не е водеща, обясни още той. Не е отхвърлена и версията за тероризъм, макар че взрив не е открит. Установено е, че пожарът е тръгнал от шесто купе, но се проверява защо е допуснато той да се разпростре. Заместник-главният прокурор каза, че няма информация къде се е намирал шафнерът в момента на пожара, дали изобщо е бил във вагона. Ако се установи, че вратите са били заключени в съответствие с инструкция на БДЖ или пък закон, то по думите на заместник-главния прокурор морална отговорност за смъртта на хората ще носи законодатлят, написал лоши закони.
Прокуратурата ще провери и инцидента в насрещния влак Кардам-София същата нощ, защото по думите на Ситнилски част от причините могат да се открият и там, особено ако са технически.
 


Сходни връзки

НАЙ-ВЕРОЯТНО КЪСО СЪЕДИНЕНИЕ Е ДОВЕЛО ДО ПОЖАРА ВЪВ ВЛАКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди