изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:43 EEST
КУПА НА БЪЛГАРИЯ ПО ФУТБОЛ: ТРИУМФ НА "КАЛИАКРА"    
Спорт

"Калиакра" - "Локомотив" /Пловдив/ 3:1 /1:0/

Футболният тим на "Калиакра" постигна най-големия успех в историята си, като отстрани първодивизионния "Локомотив" /Пловдив/ в четвъртфинален мач от турнира за купата на България и вече очаква жребия за полуфиналите. Избраниците на главния мениджър Велислав Вуцов играха много силно и заслужено се наредиха след първите четири състава у нас. А това е най-големият успех не само в историята на "Калиакра", а в историята на футбола в Добричка област.



 

Още във втората минута Йордан Милиев от гостите подкоси пред наказателното поле Иван Караджов и топреферът ни Антон Генов не се поколеба да извади директно червен картон на състезателя на "Локомотив". Така в оставащите 88 минути "железничарите" играха с човек по-малко. Играта се изостри, но с два жълти картона реферът успокои страстите на терена. Гостите се прибраха в своята половина и заложиха на контраатаката. В 35-та мин. Иван Караджов опита с ефектна задна ножица да открие резултата, но не улучи целта. В 42-та мин. Иван Караджов центрира от пряк свободен удар към Иван Петков, който отклони топката към бялата точка, а в създалото се разбъркване Иван Райчев бе най-съобразителен и прати топката в мрежата - 1:0 за "Калиакра". При този резултат завърши първото полувреме.

След почивката домакините започнаха по-често да излизат на стрелкови позиции. В 57-та мин. Иван Караджов улучи гредата, но шест минути по-късно мерникът му бе по-точен и не сгреши - 2:0. Гостите се върнаха в мача с гол на Да Силва от пряк свободен удар в 71-та мин. Три минути по-късно пловдивчани пропуснаха отлична възможност за изравняване - от два  метра Анатоли Тодоров не успя да намери път на топката към мрежата на домакините. Интригата в двубоя приключи в 85-та мин., когато влезлият като резерва Георги Станчев надбяга персоналния си пазач и от малък ъгъл прати за трети път коженото кълбо във вратата на "железничарите".

Така пред около 3000 зрители на градския стадион  в Каварна отборът на "Калиакра" постигна историческата победа за футбола в Добруджа.      

Състави: "Калиакра" - Григоров, Ю. Петков, А. Димитров, В. Димитров, Райчев, Кателиев, Яшар /76-Станчев/, Бояджиев, Йорданов, Караджов /65-Стоилов/, И. Петков

"Локомотив" - Ставрев, Иванов, Моралес, Милиев, Кюмюрджиев, Мечечиев, Горанов /44-Тодоров/, Въндев, Илиев /2-Бранеков/, Вели /63-Заков/, Даксон

 

 

 

МНЕНИЯ СЛЕД МАЧА:

 

КМЕТЪТ НА КАВАРНА ЦОНКО ЦОНЕВ ЗА МАЧА:

 

Много съм щастлив. Триумфът на "Калиакра" доказа, че когато се работи упорито години наред, добрата работа дава и добри резултати. Пет години наред ние изграждаме модерноа спортна база, спортна школа, селекция на отбора, добра подготовка и, разбира се - добро спортно-техническо ръководство. Доколкото съм информиран, нито един мъжки футболен отбор в историята на Добричка област не е достигал до полуфинал за Купата на България. Всяка стотинка, която са дали общината и спонсорите, сега има реално изражение в това отлично спортно постижение. Поздравявам играчите на "Калиакра" за радостта, която донесоха на каварненци. Не съм виждал каварненци толкова щастливи, толкова силно заредени с положителни емоции. Те бяха дванадесетият играч в тази среща. Благодаря и на всички футболни фенове от Добрич, Балчик, Шабла, от Варна, от още много други места, които дойдоха специално за мача, горещо поддържаха "Калиакра" и също имат своя голям принос за победата ни. Едно голямо благодаря на всички, които направиха каварненци щастливи!

 

Велислав Вуцов: Една велика страница за този клуб, за този град

 

Една велика страница за този клуб, за този град, поздравявам всички. Момчетата дадоха повече от 100 % от себе си. Знаехме силните и слабите страни на Локомотив. Мисля, че се постарахме да изпълняваме тактическите указания и това ни донесе успех. Знаехме, че нямаме право на грешки, хубавото е, че противникът сбърка много рано. Гордея се с отбора си, всички видяха, че в Каварна се играе нормален цивилизован футбол. Миналата седмица казаха, че не сме за „А” група, но аз мисля, че днес показахме, че не е така. Нашата първа цел си остава първенството. Аз очаквах да отпаднем, слагам си ръката на сърцето. Но аз съм убеден, че нашият отбор играе от мач на мач по-добре.

 

 

Сензация: Калиакра и Вили на 1/2-финал

 

В ¼-финален мач за Купата на България Калиакра Каварна победи с 3:1 Локомотив Пловдив и по този начин отборът воден от старши треньора Велислав Вуцов се класира за полуфиналите на турнира.

Още в първата минута на мача, съдията Антон Генов вдигна директен червен картон на бранителя на гостите Йордан Милиев.

Причина за изгонването на Милиев е, че той фаулира на метър пред наказателното поле откъсващия се сам срещу вратаря Стоян Ставрев нападател на Калиакра Иван Караджов.

Заради неочаквано открилата се дупка в отбраната на Локо Пловдив, в третата минута наставникът Ясен Петров извади от игра Димитър Илиев и пусна на терена защитника Александър Бранеков.

В 16-та минута гостите от Локомотив Пловдив имаха първи възможност да поведат в резултата, след като Вели опита интересен удар с пета, но вратарят на Калиакра Григоров изби топката в корнер.

В 34-та минута Кателиев изпрати топката в наказателното поле на Локомотив, където Караджов направи хубава задна ножица, но топката мина над гредата.

Три минути преди края на редовното време на първото полувреме Райчев отбеляза първи гол в мача, след центриране на Димитров, след рикошет топката попадна в краката на голмайстора и той я прати в мрежата.

Гостите започнаха силно второто полувреме и в 48-та минута Въндев проби по лявото крило и от аут линията центрира по земя към наказателното поле на домакините, където Тодоров засече топката с левия крак, но след рикошет в крак на защитник, кълбото излезе в корнер.

След 180 секунди Моралес подари топката на Яшар, който изведе Караджов сам срещу Ставрев, но ударът на нападателя по диагонал мина покрай гредата.

В 57-та минута Моралес отново сбърка и подари топката на Иван Караджов, след което нападателят на Калиакра излезе сам срещу Ставрев и го преодоля, но от три метра стреля в страничната греда.

В 63-та минута Яшар намери с дълго подаване Караджов и той се откъсна сам срещу Ставрев и не сгреши, като удвои преднината на Калиакра.

В 71-та минута Локомотив получи правото да изпълнява пряк свободен удар, а зад топката застана Даксон, който с брилянтно изпълнение отбеляза почетното попадение за „смърфовете”.

Десет минути по-късно Кюмюрджиев влезе на скорост в наказателното поле на Калиакра и стреля опасно, но топката така и не се озова в мрежата на вратаря Григоров.

В 85-та минута след неразбирателство между Бранеков и Ставрев, резервата Станчев вкарва трети гол за Калиакра.

Две минути по-късно вратарят Григоров напусна контузен, а на негово място в игра се появи Добрев.

Полуфиналите от турнира за Купата на България са на 16-и април.

ГОНГ.БГ
 


Сходни връзки

КУПА НА БЪЛГАРИЯ ПО ФУТБОЛ: ТРИУМФ НА "КАЛИАКРА" | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КУПА НА БЪЛГАРИЯ ПО ФУТБОЛ: ТРИУМФ НА "КАЛИАКРА"
Автор: Anonymous да 2008-03-14 @ 20:29 EET

СМЕШНИЦИ! Само това мога да кажа за ndt! За едно кюфте или кебапче без пари по време на концертите в Каварна сте готови историята да пренапишете! Но не ставаааааааааааааа! Ясно! Влезте в bg.wikipedia.org и прочетете какво пише за ПФК"Добруджа". "Три пъти полуфиналист в турнира за Националната купа". Но журналистите от този сайт не са яли кюфтета и кебапчета без пари в късите летни нощи, нали?!?

КУПА НА БЪЛГАРИЯ ПО ФУТБОЛ: ТРИУМФ НА "КАЛИАКРА"
Автор: Anonymous да 2008-03-16 @ 10:16 EET
Има ли такъв отбор "Добруджа"? Да не би да грешиш с "Добруджа" от гр. Толбухин?
КУПА НА БЪЛГАРИЯ ПО ФУТБОЛ: ТРИУМФ НА "КАЛИАКРА"
Автор: Anonymous да 2008-03-17 @ 18:05 EET

Абе миришат ви още краката на пипер, за футбол ще ми говориш!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди