изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:10 EEST
Тадич насрочи изборите на 11 май    
НовиниСръбският президент Борис Тадич разпусна парламента и насрочи парламентарните избори за 11 май, информира агенция Танюг. Това съобщи АФП, цитирана от БГНЕС. Причината за предсрочните избори е сериозната правителствена криза, свързана с интеграцията в ЕС и обявената независимост от Косово.

В съгласие с конституцията „реших да разпусна парламента“ и „да насроча парламентарни избори на 11 май“, съобщи президентът. „Изборите са демократично средство, което ще позволи на гражданите да определят как трябва да се развива Сърбия през следващите години“, каза още Тадич.

Решението на Тадич бе продиктувано от оставката на премиера Войслав Кощуница миналата седмица заради различията по въпроса за интеграцията на страната в ЕС след обявената независимост от Косово.

Сръбски печат: Новите коалиции и стратегии за предсрочните избори в Сърбия

13 март 2008 | 10:57 | Фокус


Белград. Оформящите се нови коалиции за предстоящите предсрочни парламентарни избори в Сърбия днес са в центъра на вниманието на сръбския печат. Изданията съобщават последните новини от щабовете на партиите, за това кой с кого смята или вече се е договорил за съвместно участие в изборите. “Вечерне новости” коментира, че в навечерието на изборите, на които отново ще бъде поставена хамлетовската дилема “да бъдеш или да не бъдеш”, партиите ще свалят ръкавиците и ще се върнат на щурм с всички сили. Прогнозите са, че това ще бъде една от най-горещите кампании, в която няма да се подбират нито думите, нито средствата. Така мини-Демократична опозиция на Сърбия /ДОС/, обединена около Демократическата партия /ДП/, ще приписва на блока, в който мнозина “набутват” радикалите и “народняците” национализъм, а те ще ги обвиняват, че заради европейските обещания са вдигнали ръце от южната област.
Който от тези два противопоставени лагера успее да наложи своята тема на избирателите, той ще има големи шансове да триумфира на осмото гласуване за парламент, единодушни са анализаторите. До тази цел все пак трудно ще могат да стигнат без вербална канонада по ешелоните на съперниците си. Началото обаче е обещаващо, коментира изданието.
 
 
 
 
 
 


Сходни връзки

Тадич насрочи изборите на 11 май | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди