изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:44 EEST
Атанас Атанасов: Високопоставен служител на МВР покровителства фирми от сивата икономика    
ПарламентСофия. Поисках среща с главния прокурор Борис Велчев, защото разбрах от медиите вчера, че прокуратурата е възложила на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) да направи проверка по изнесената от мен справка за водените телефонни разговори от служители на МВР.

справка за водените телефонни разговори от служители на МВР. Това каза пред журналисти в парламента депутатът от ДСБ Атанас Атанасов, предаде репортер на Агенция "Фокус". Атанасов обясни, че по време на срещата е предал тази справка на главния прокурор. „Основната ми цел беше да фиксирам вниманието на главния прокурор, че в справката е посочено, че тези данни, които са били събрани със специални разузнавателни средства, след като са докладвани на министъра на вътрешните работи, обектите на разработка са изхвърлили телефоните си и са преустановили контакти помежду си. Това означава, че те са били сигнализирани за това, че са обект на наблюдение. Когато се прави проверката, трябва да се има предвид, че на твърде високо ниво в МВР може да се попречи на разследването”, посочи Атанасов.
Той допълни, че Борис Велчев се е ангажирал с това още днес да изпрати предоставените му материали в ДАНС във връзка с тази проверка. „Става въпрос за доста високопоставен служител в МВР и от разговорите по телефона става ясно, че този човек покровителства фирми от сивата икономика. За някои от тези фирми се знае публично, че са спонсори на БСП”, каза депутатът от ДСБ. Той не каза кой е този човек, но подчерта, че в МВР се смята за доста близък до сегашния главен секретар Валентин Петров. „Нещата са много оплетени. В същия момент всичко е много притеснително. В материала, които предоставих на главния прокурор се сочи, че за една от фирмите, с чиито собственик този човек е провеждал разговори, има данни, че около 1 млрд. лева не са внесли ДДС, използвайки фалшиви документи”, каза още Атанасов.
Все пак той уточни, че трябва да се направи проверка за достоверността на справката, която депутатът е предал на главния прокурор. От разговорите и действията, които Атанасов е провел обаче е стигнал до извода, че информацията е достоверна.
Мария СТАЛЯНОВА
 


Сходни връзки

Атанас Атанасов: Високопоставен служител на МВР покровителства фирми от сивата икономика | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди