изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:44 EEST
НАД 4,5 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА ЗАЕТОСТ В ОБЛАСТТА    
НовиниОбщо 4 567 141 лева са определени за Добричка област за 2008 г. за изпълнение на политиката по заетостта, съобщиха от Регионалната служба по заетостта.

От тази сума, 3 670 820 лева са за програми и проекти за заетост и обучение. 619 142 лева са предвидени за мерки за заетост и обучение, а 277 179 лева - за професионална квалификация. Ще се осигури заетост на 2 499 души от областта, а 637 ще бъдат обучени. По шест нови програми ще работят от Бюрото по труда през тази година. Това са национална програма "Активиране на неактивни лица", другите са "Младежка заетост - аранция за бъдеще", програма "Ескулап", Програма за повишаване на качеството на обучението на възрастни, проект "Интегриране на безработни лица в системата на железопътния транспорт чрез придобиване на специфична професионална квалификация" и "Професионално обучение на аниматори в Североизточен и Северозападен планови региони". Очаква се нови схеми за финансиране на проекти по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" да стартират през 2008 г. Те ще бъдат насочени към безработни на възраст над 50 години и продължително безработни, а също и към младежи до 29 години, лица, заети в малки, средни и големи фирми. Във връзка с дефицита на кадри за някои от отраслите се предвижда финансиране на проекти за обучение по професии, свързани с туризма, строителството, металообработването и машиностроенето, както и производството на облекло и галантерия.
 


Сходни връзки

НАД 4,5 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА ЗАЕТОСТ В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди