изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:22 EEST
ЗАПОЧНА НОВО ГЛЕДАНЕ НА ОПИТА ЗА УБИЙСТВОТО НА АРЕНДАТОР    
НовиниОкръжният съд в Добрич започна ново разглеждане на обвиненията срещу медицинската сестра Румяна Маринова, обвинена в опит да убие бившия си съпруг Стамен Савов.

Тя е подведена под отговорност и за подбудителство на три лица, които да сторят това вместо нея. Тя е наела да убият мъжа й 35-годишната Ивелина Иванова, Данаил Илчев и Георги Николов, съответно на 31 и 30 г. Те ще отговарят пред съда и за това, че са измамили Румяна, за да набавят за себе си имотна облага.  Процесът тръгва за втори път, след като Варненският апелативен съд отмени наложената през май 2006 г. от Добричкия окръжен съд присъда срещу четиримата и върна делото за преразглеждане. Процесът се гледа при закрити врати, тъй като Румяна не искала да се изнасят факти от личния й живот.
Вчера съдът е дал ход на делото в отсъствието на подсъдимия Георги Николов. Той е нарушил наложената му парична гаранция и е напуснал страната през ноември миналата година. Сега е в Испания, но няма данни за адреса му. Обявен е за общодържавно издирване. В съдебното заседание вчера са били прочетени обясненията, които той е дал пред съдия в предварителното производство и пред друг състав на Добричкия окръжен съд при първия процес.
 Прокуратурата обвинява Румяна Маринова в предумишлен опит да умъртви, като отрови с татул, Стамен Савов през декември 2001 г. В началото на 2002 г. тя платила 13 952 лв. на Ивелина, Данаил и Георги да я отърват от съпруга й. Тримата обаче взели парите, без да изпълнят поръчката на Румяна. На 30.04.2002 г. те инсценирали опит за покушение срещу Савов по пътя Варна - Добрич. Тогава са задържани Румяна Маринова и Ивелина Иванова, а ден след това - и двамата мъже.  
 Вчера Данаил Илчев отказал да дава обяснения пред съдебния състав и потвърдил тези, които е направил при предишното съдебно разглеждане. В продължение на четири часа е бил разпитван набелязаният за жертва от бившата си съпруга арендатор Стамен Савов, който е конституиран от съда като частен обвинител.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА НОВО ГЛЕДАНЕ НА ОПИТА ЗА УБИЙСТВОТО НА АРЕНДАТОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди