изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:19 EEST
ВКС ПОТВЪРДИ ОПРАВДАТЕЛНА ПРИСЪДА НА ДОС    
НовиниС решение на Върховния касационен съд е оставена в сила оправдателната присъда на Окръжен съд - Добрич за Огнян С. Вуйчев и е отхвърлен искът срещу него от "Българска пощенска банка"АД, съобщиха от пресслужбата на съда. Искът е бил за това, че Вуйчев - като помагач на друго лице, е улеснил неправомерно разпореждане със заложено в полза на банката имущество и за обсебване в големи размери.


От съда припомнят, че като въззивна инстанция Добричкият окръжен съд отхвърли осъдителната присъда на Районенния съд, с която подсъдимият бе осъден на 9 месеца условно с 3 години изпитателен срок и лишаване от правото да заема материалноотговорна длъжност за 1 година. Районните съдии са уважили и предявения от банката иск за 56 000 лв. 
 Делото е заради товарен автомобил "Мерцедес"/газовоз/. Той бил собственост на "Добруджанска газова компания" ООД. През периода 2000 - 2003 г. 51-годишният Вуйчев е бил прокурист на дружеството, а управител е било друго лице, което  е починало през 2006. През юли 2001 г. фирмата взела кредит от "Българска пощенска банка" АД, за да разшири дейността си. Като обезпечение по кредита включила и особен залог върху спорния газовоз. През октомври 2002 г. обаче управителят на фирмата продал товарния автомобил, въпреки несъгласието на прокуриста Вуйчев. В хода на делото е установено, че той лично е заявил несъгласието си пред нотариуса, изповядал сделката. Нотариусът обаче му изяснил, че сделката за газовоза може да бъде реализирана от управителя, но не и от прокуриста, който няма такива права, съобщават още от пресцентъра на Окръжиня съд. ДОС е отхвърлил решението на първоинстанционния съд, тъй като не е доказано обвинението срещу Вуйчев.
 


Сходни връзки

ВКС ПОТВЪРДИ ОПРАВДАТЕЛНА ПРИСЪДА НА ДОС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди