изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:33 EET
Ще има ли предсрочни парламентарни избори?    
Интервюта Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ и кмет на София, в интервю за предаването на БТВ “Тази сутрин”


Водещ: Добро утро на зрителите на БТВ, предаването “Тази сутрин”, както вече ви обещахме ще разговаряме с лидера на партия ГЕРБ и столичен кмет Бойко Борисов за това как той доразвива идея си за предсрочни парламентарни избори в България. Добър ден, кмете.
Бойко Борисов: Добър ден.
Водещ: Конкретният повод за нашия разговор, от който аз предлагам да започнем е срещата на върха на Европейската народна партия /ЕНП/, която беше среща, на която вие отидохте и се получи нещо като външнополитическо съревнование между вас и председателя на БСП и министър-председател Сергей Станишев, който по същото време беше в Брюксел и горе долу се срещаше със същите хора в качеството им на премиери. Вие като българският политик, който беше там редом с големите европейски политици от десницата, какво си казахте с тях и каква всъщност беше целта на тази среща?
Бойко Борисов: Това са регулярни срещи на върха и тъй като в Европа ЕНП е управляваща, болшинството премиери и президенти, които бяха там, а и от Балканите са от ЕНП. Темите са важни преди всичко за бъдещето на Европа и вече България като част от ЕС, защото 2009 година предстоят изборите за Европарламент, много е важно кой ще е председател на комисията на Европарламента, на Европейския съвет, комисарите кои ще бъдат. И мисля, че особено за такива форуми, ако високомерието на правителството е по-мъничко, няма да е лошо, защото би могло по основните национални стратегии, това, което ни е важно на всички в България, да имаме единна политика.
Водещ: Какво имате предвид? Имате предвид, че г-н Станишев по същото време имаше паралелна програма със същите тези политици, като министър-председател и нямахте единна визия с него по тези теми ли?
Бойко Борисов: Нищо не пречи като по-голям, като премиер преди такива срещи да организира тридесетминутен разговор, на който ако има важни теми, да ги защитим и ние.
Водещ: Е можеше вие пък като по-малък да го потърсите да речем.
Бойко Борисов: Аз го търся от четири месеца, като съм помолил и общинските съветници на БСП да съдействат за такава среща. До ден днешен нямаме отговор, така че… А и то мина март месец, ние още не знаем за София какви субсидии ще дадат и въобще нещо има ли в неговата визия за града. Надали има друга столица в Европа, където правителството да се държи спрямо нея като опозиция.
Водещ: Добре, случайно ли с г-н Първанов, президентът отправяте една и съща критика към българското правителство, питам ви, защото той вчера разкритикува правителството за неговото високомерие. Вие първото определение, което казахте тази сутрин като критика към тройната коалиция е високомерието в кабинета.
Бойко Борисов: Това са фактите, аз няма какво да …
Водещ: Имахте ли някакъв общ анализ, готвен, между вас и президента Първанов по темата с правителството?
Бойко Борисов: Не, президентът е човек, който си конструира това правителство и си ги брани и си ги варни, защото са си неговите хора. Така че критиката му е по-скоро да има критика.
Водещ: Бащинска.
Бойко Борисов: Разбира се.
Водещ: Защото той вчера ги разкритикува. Между другото беше в това интервю, което аз специално гледах внимателно, знаейки, че ще имам разговор с вас, беше така…
Бойко Борисов: С кое ги е разкритикувал?
Водещ: С високомерието и с …
Бойко Борисов: Може да е употребил един епитет.
Водещ: И с проблемите в здравеопазването и в образованието.
Бойко Борисов: Но всичко останало е изцяло в посока подкрепа, стабилност и правителството да си изкара мандата, така че не трябва да се обръща внимание за социалните домове, всички знаем, че нещата не са наред там. Това, което направи пак същото това правителство, е да прехвърли на общините грижите за социалните домове, но без да даде една стотинка за това. С една дума все едно аз хващам едно дете, довеждам ви го тук на вас и казвам – от утре ще го гледате. Ама нямам пари, не мога, нямам къде…
Водещ: То горе долу така стана, г-н кмете, и с инициативните, които БТВ прави, на практика ние събрахме, като казвам ние имам предвид обществото, не телевизията, дома за пари в Могилино. Тези пари от хората…
Бойко Борисов: И на другия ден това дете падне и се удари, аз идвам и казвам – ама ти си виновен. Защо? – Защото ти дадох да отговаряш за тях. Те ни прехвърлят домовете в окаяно състояние без никакво финансиране, и затова всичко това се случва, и в София, и в Трън, и в Бургас, и в Русе, навсякъде. Просто … Колко пари от излишъка дадоха за тези социални домове. Така че хубаво е, че президентът ги призовава, но тук не е да ги призовават…
Водещ: Добре, вие днес развивате теорията за предсрочните парламентарни избори, очевидно не сте се отказали от тази идея, вие в ГЕРБ?
Бойко Борисов: Не, аз съм убеден, че при ситуацията, която е в правителството, ние сме последните, които имаме изгода, чисто политическа говоря, от предсрочни избори.
Водещ: Защо?
Бойко Борисов: Защото те така както вървят ще се сринат.
Водещ: Социолозите дават, от известно време, голяма дистанция на ГЕРБ пред БСП, но казват същевременно, тази дистанция се запазва. И ако се направят простите сметки, в момента, ако има избори, ще бъдат само четири партии в парламента и вашия избор за коалиция ще бъде между БСП, ДПС и “Атака”, освен ако не съберете над 120 депутати. Не е ли рискована идеята за предсрочни избори днес?
Бойко Борисов: Не, тя е държавническа и аз, когато повтарям този, вече като рефрен стана, тези мои думи за предсрочни избори и то да ги предизвика премиерът е, за да остане като държавник в историята. Така, както Добрев остана.
Водещ: С какво, че е сдал доброволно властта, както Филип Димитров?
Бойко Борисов: Да. Разбира се.
Водещ: Но знаете, че...
Бойко Борисов: Това са позиции, в които след това държавата тръгне напред.
Водещ: Няма как да се изтълкува това позитивно.
Бойко Борисов: Другото е извънпарламентарен натиск от улицата, което никой от нас не иска да се случи на България.
Водещ: То и трудно ще стане. Ако трябва да сме честни, много е трудно, да не кажа невъзможно. Не ви ли притеснява фактът...
Бойко Борисов: Надали на хората им е приятно всеки ден да ги наказват от Брюксел, все едно сме задният двор на Европа.
Водещ: Преди да продължим с темата Брюксел и спирането на европейските пари, не ви ли притеснява фактът, че президента Първанов брани това правителство, както вие твърдите, а същевременно вие сте си поставили за цел предсрочни избори? С такъв съюзник няма как това правителство да падне
Бойко Борисов: Той самият си каза вчера, че за президентските избори БСП са гласували като един за него. Така че, той им е длъжен да ги брани.
Водещ: Обидно ли ви стана от това, че той казва, че няма общ проект с Бойко Борисов, примерно? Или това е някаква предварителна договорка между вас?
Бойко Борисов: Не, това е истина. Аз също съм го споделял това, че има диалог между институциите, това, че се уважаваме взаимно или проявяваме относно всичко касаещо и националната сигурност или националния интерес, разбиране и си помагаме, това е едно. От там нататък, както разбрах, че е казал, че откакто не ползва “Мизия”, нищо не се е променило.
Водещ: Това беше една малка критика към столичния кмет, която чухме снощи.
Бойко Борисов: Искам тогава да го помоля, тъй като, въпреки писмото, което съм изпратил до МВР, да ми дават всеки месец справка за колко пъти затварят града с “Мизия”, до ден днешен те не са я изпълнили.
Водещ: Т.е., вие не знаете дали “Мизия” съществува или не?
Бойко Борисов: И аз мога да, не аз знам със сигурност, че министрите, кабинетът, парламентът, съдебните органи, ползват “Мизия” с пълна сила. И това, че той се е отказал и аз, двама души не са променили, от хиляда, които ползват ситуацията в държавата, в София. Така че щом е казал “А” по мой адрес, да каже “Б” по тези, които ползват “Мизия” и да види колко хиляди пъти е затворен градът през, само за период един месец.
Водещ: Защо, обаче, са спекулациите, че има някакъв общ център или има някакво приятелство между столичният кмет Бойко Борисов и президента Първанов? Мнозина очакват той да бъде бащата и да помогне за създаването на следващата коалиция. Дали тя ще бъде между ГЕРБ и БСП или между ГЕРБ и нещо друго?
Бойко Борисов: Господин Бареков, президентът Първанов си е спечелил изборите и има още четири години мандат, нека да оставим президента да си гледа мандата. А от там нататък, кой какво му е хрумнало да коментира и аз да влизам в анализи сега, няма смисъл.
Водещ: Добре, не очаквате ли той да се намеси при правенето на следващата коалиция? Да излезе, както направи с тройната коалиция, и да обясни, тези и тези партии е най-добре да управляват, и да ви постави в някакъв обществен капан.
Бойко Борисов: Аз досега не си спомням да му съм се месел в неговата работа. Надали ще допусне някой да се меси в работата на моята партия.
Водещ: Ето в разгара на този скандал около него, във връзка с това какво е правил той на сутринта след трагедията във влака, вие не продължихте линията на Цветанов, който го разкритикува в това студио и каза, че ако е така това би било неморално, а пуснахте така нещата отново в посока премиер, едва ли не, че той е виновен за този скандал с президента.
Бойко Борисов: Вижте, аз никога не съм бил евтин на брашното и скъп на триците. Всеки човек в дни на траур, по един или друг начин релаксира. По един или друг начин прекарва времето си. Аз не знам какво толкова, като веселба беше, едва ли не, изкарана, че е отишъл, дали е бил на лов или на излет в планината. Трябва да ви кажа, когато аз се претоваря и усещам, че съм претоварен, правя същото. Качвам се, примерно, на Юндола и ходя до Велинград пеша или от...
Водещ: От Юндола да Велинград?
Бойко Борисов: Да, защо?
Водещ: Че вие сте в прекрасна форма …
Бойко Борисов: Спор няма.
Водещ: На времето премиерът Иван Костов ходеше до Черни връх. Може ли да изкачите Черни връх?
Бойко Борисов: Със сигурност. Мисълта ми е, че едно ходене в планината или излет подобен дава възможност на човек да осмисля много повече неща, когато е сред природата.
Водещ: По-добре да рационализира трагедията, отколкото да си стои в кабинета, това имате предвид?
Бойко Борисов: Така че затова не счетох, че трябва да продължим да дъвчем темата, което по никакъв начин не променя ситуацията в държавата.
Водещ: Прекалено ви е ниска тази топка, така ви разбирам аз, прекалено много ви идва на голлинията и не искате да се …
Бойко Борисов: Прекалено елементарна, прекалено елементарна е. а и мисля, че достатъчно се изговори за морал, за какво ли не, трябваше да се прекрати. По-интересно е да бяхме чули позиции и тук чухме преди малко вашият гост как мрънка, когато става въпрос за опозицията, дава пликове, писма, обяснява кой кой е, какви лични данни има в това, да се наруши… Все едно когато беше “Яхтеният скандал”, аз как излязох и казах хората, които са там. Защо не казва кои са депутатите и какви са ги вършили. Президентът може в това отношение … Още повече когато в съдебната власт са и неговите помощници - и съдия номер едно, и прокурор номер едно, с една дума спокойно може да ги извика и да ги пита какво става по всичките тези дела, какво става със съдебните процеси, защото искам тук за вашите зрители да обърна едно внимание… Да им обърна вниманието на думичката “ОЛАФ”.
Водещ: Какво означава думичката “ОЛАФ”?
Бойко Борисов: Това е организация в ЕС, която донякъде следи финансовата дисциплина в страните на ЕС, но тук е, ние започнахме като на времето, как чакаха дядо Иван да дойде да разследва. ОЛАФ няма разследващи функции и ОЛАФ е организация, която действа в ЕС. Но забележете те са направени така, че да функционират в държави с национален суверенитет и работеща съдебна система, и от тук идва…
Водещ: ОЛАФ в България има и други функции, ние тук възлагаме на ОЛАФ едва ли не да бъде нещо като разследващ полицейски орган.
Бойко Борисов: Съд, прокуратура и всичко останало.
Водещ: И да издава и присъди накрая.
Бойко Борисов: Тя няма такива функции и това й е проблемът сега, защото ЕС е конструиран от демократични държави с национален суверенитет и там съдебните системи работят. Никъде, представете си в Германия…
Водещ: Добре, съвпада ли вашата оценка…
Бойко Борисов: … да отиде да им разследва или немският народ да чака ОЛАФ да им вкара някой в затвора.
Водещ: Да де, но тук като няма две години движение по делото срещу Людмил Стойков, какво да правят хората?
Бойко Борисов: Ето затова считам, че по тези теми президентът трябва да е по-рязък със съдебната власт.
Водещ: Споделяте ли неговата оценка, че макар и така понеже общо взето в съдебната власт са все бивши съветници на президента Първанов на челни позиции, главен прокурор, върховен съдия, споделяте ли неговата оценка, че съдебната власт никога не е била в толкова добро състояние в годините на прехода? То може и така, и така да бъде…
Бойко Борисов: Категорично се разграничавам от тази негова позиция.
Водещ: Защо, кога е била по-добра съдебната власт от 1989 година?
Бойко Борисов: Тя никога не била добра.
Водещ: А сега по-добра ли е примерно от преди десет години?
Бойко Борисов: Тя не е по-лоша. Тя е еднакво лоша през всичките години на прехода и Висшия съдебен съвет хората не обръщат внимание на важните неща в България, хвърлят се върху това дали някой е бил на лов, или е носил само пушката. А всъщност важният елемент в държавата е как се конструира тя. Висшият съдебен съвет е изграден от съдии прокурори и следователи само излъчени от партиите БСП, ДПС, НДСВ. Как очаквате тази система да сработи, за да …
Водещ: Вие примерно като вземете властта, имате ли своя…
Бойко Борисов: А пък прокурорът и съдията са бившите съветници на президента, който пък президент е направил тройната коалиция.
Водещ: Ще смените ли Висшия съдебен съвет…
Бойко Борисов: Е как ще работи тази система срещу… Тя може да арестува мен, може да арестува опозиция, може да се занимава с Волен Сидеров, тя никога няма да стигне до край и не случайно по САПАРД всички са оправдани.
Водещ: Чакайте сега, какво се прави бъдещият премиер, ако това се случи, Бойко Борисов в тебеширения кръг на президента в съдебната власт? Имате ли програма?
Бойко Борисов: Не приемам такива квалификации. В България някой като се засили да стане някакъв никога не става и не ни е и това…
Водещ: Г-н Софиянски го каза и вижте какво се случи с него.
Бойко Борисов: И не ни е и това ангажимента.
Водещ: Всъщност стоя на вашия стол тук и не знам да не прихванете нещо от синдрома “Софиянски” се притеснявам.Въпросът ми е следният, този тебеширен кръг в съдебната власт, примерно тебеширеният кръг на президента, има ли изход от него, вие какво бихте направили? Висшия съдебен съвет… Другите са с мандат.
Бойко Борисов: Когато ГЕРБ вземе болшинство в парламента, ще видите какво ще направим.
Водещ: Имате ли сега представа за това, което…
Бойко Борисов: Аз съм убеден, че има много честни съдии, прокурори, следователи и затова на следващия общински съвет ще внесем с главния архитект едно предложение десет декара в “Зона Б5” да бъдат безплатно или безвъзмездно дарени от Софийски градски съд.
Водещ: Подарък от Столична община за Софийски градски съд.
Бойко Борисов: Подарък. Пред него ще бъде парк, ще има възможност съдиите, прокурорите, следователите, там може …
Водещ: Да отдъхват.
Бойко Борисов: Има пет /…/ мисля, това означава, че 45 – 50 хиляди квадратни метра РЗП могат да си изградят съда и да си разположат в нормални условия своите.
Водещ: Те ще направят цял небостъргач с градинка отпред.
Бойко Борисов: Нека да направят.
Водещ: Ще бъдат като в Аристотеловата академия.
Бойко Борисов: Вижте трябва да се даде възможност на тези хора да работят в нормални условия, а политическата класа е длъжна да им осигури тези условия.
Водещ: За да има промяна в съдебната власт, вие ще трябва да смените целият Висш съдебен съвет пак, очевидно, че така ще започнете? Това е, всички го правят.
Бойко Борисов: Аз съм убеден, че е крайно неправилно, както и комисиите в парламента, които се създават. Ако тези хора са за открито управление, ако тези хора искат нещата да им вървят ако щеш, да няма съмнения в корупция, какво пречи да сложиш председател на комисията от опозицията или във Висшия съдебен съвет да имаше поне един следовател или един прокурор, или един съдия от опозицията, те са толкова нагли вече.
Водещ: Ама те са надпартийни. Те са надпартийни.
Бойко Борисов: Толкова високомерни и безпардонни, че това ще им изяде главата накрая.
Водещ: Вашият коментар като бивш кадър на МВР за скандалите в МВР. Говори се за политически чадъри, над бандероли за спирт, над наркотици, скандалът “Куйович”, каква е позицията вашата по този обществен казус? Знам, че винаги казвате, че за МВР или добро или нещо, но по принцип вие като политик ще трябва да коментирате.
Бойко Борисов: Единственото, което от МВР очаквам е министър Петков да си спази обещанието, че ще внесе предложение в Министерски съвет за общинска полиция. Защото гладът без общинска полиция не може да функционира правилно.
Водещ: Така е, но това няма да реши проблемите с наркотиците и с акцизните бандероли?
Бойко Борисов: Относно МВР или добро или нищо. Няма да говоря за тях, надялам се да имат успех. Но обещанието на министъра относно общинската полиция надявам се да го спази, защото беше дадено така с цялата отговорност. Защо ни е толкова нужна на вашите зрители да кажа, първо, относно трафика, относно паркирането, относно нарушаването на бус-лентите, относно събирането на глоби, изключително важно.
Водещ: Как според вас ще се отрази кметството ви в София на рейтинга на ГЕРБ и вашия личен рейтинг, мнозина казват, че сега вече като сте кмет, когато ГЕРБ управлява в почти половин България, хората ще започнат да ви преценяват като управляващи, всякакви кривици и кусури. Ето сутринта стана въпрос, че София според много граждани е много мръсна и всичко това се пише на гърба на Бойко Борисов.
Бойко Борисов: Напротив, аз мисля, че в София живеят хора, които оценяват обективните условия, не може града да се разрасне пет пъти и той да не е по-мръсен отколкото в един апартамент отколкото преди. В един апартамент, ако живеят двама души цапат по един начин, ако живеят осем членно семейство, цапат по друг начин. Така че това едно. Второ…
Водещ: Като виетнамско общежитие, както беше на времето.
Бойко Борисов: Аз се надявам, че не искате да кажете, че има носталгия по Вълка и че това, че от днес стартира GPS-системата за контрол…
Водещ: Не, но много хора наричат новия концесионер, гледам по вестниците, “новия Вълк”, това случайно ли е, не знам или просто …
Бойко Борисов: Предполагам, че е случайно, защото идва на мястото на утвърден вече десет години, както разбирам от вашите предавания, които много добре е чистил София, за който има носталгия явно.
Водещ: Това намек ли е нещо? Не, в смисъл не следя…
Бойко Борисов: Цитирам ви вас.
Водещ: Не следя дебата и затова малко съм външен…
Бойко Борисов: Аз не страдам по вълка и се надявам, че от днес след пускането на GPS-системата с целите мерки, които сме предприели относно миене, чистене, събиране на боклуците от парковете, сега с д-р Иванов от зоопарка съм говорил да дресираме 15 маймуни, да ги пуснем по дърветата…
Водещ: Чакайте сега.
Бойко Борисов: Защото от блоковете хвърля торбички, които се закачат по клоните и не мога да накарам циганките от „Чистота” да се катерят по дърветата.
Водещ: По дърветата и ще качвате маймуни?
Бойко Борисов: Ще качваме маймуни тогава.
Водещ: Чакайте сега. Вие за мезе ли ме взехте сутринта или сериозно говорите?
Бойко Борисов: За мезе ви взимам, защо не.
Водещ: Ще дресирате ли маймуни да ги качите по дърветата?
Бойко Борисов: Как да сваляме от блоковете хвърлените торбички?
Водещ: Нека да не ги хвърлят, г-н кмете. Защо се хвърлят? Аз не си хвърлям торбичките. Защо съседът хвърля, примерно?
Бойко Борисов: Умолявам ги столичани и гражданите на София да се държат като граждани, да не хвърлят от балконите торбички, защото, хайде тези, които паднат на земята, ще ги съберем, ама тези, които са по клоните, няма такива специалисти.
Водещ: Добре, ще намерите ли 15 маймуни-доброволци в столичния зоопарк да заработят в „Чистотата”. Не е лесно.
Бойко Борисов: Ще търсим, какво да правим.
Водещ: Трябват доброволци за тази работа.
Бойко Борисов: Ще ги облечем с жилетки.
Водещ: Макар че, ако ген. Борисов им нареди, мисля, че и маймуните ще ви последват.
Бойко Борисов: Вижте, малко, за да разведрим вашите зрители от тежките теми, но действително това е...особено „Младост”, „Люлин”, ”Надежда”. Минаваш и гледаш като коледна елха с торбички боклук от прозорците изхвърлени...”Студентски град”.
Водещ: Да завършим с нещо по-позитивно. Ако се създаде Либерален алианс в България с участието на вашите бивши колеги от НДСВ, ДПС, други либерални партии, центриски. Днес се чува, че ВМРО и Ковачки ще правят партия. Това може ли да бъде някакъв, как да го кажа, балансьор в една бъдеща коалиция с участието на ГЕРБ? Някакво спасение, ако ГЕРБ не вземе над 120 депутатски места.
Бойко Борисов: Вижте, пак се връщам на темата Европейска народна партия (ЕНП). Ние имаме добра подкрепа в Европа, ние имаме добра подкрепа в страната. Убеден съм, че хората до изборите ще разберат, че коалицията е пагубна за България. Думичката „коалиция” не трябва да се прави, защото те означава шикалкавене след това, означава, както Тадаръков прехвърля вината ту на едните, ту на другите, и не смее да каже името. Не че за друго, не се знае от коя партия.
Водещ: От опозицията каза.
Бойко Борисов: Значи от опозицията само ще бъдат до края.
Водещ: Какво му пречеше?
Бойко Борисов: Така че, до изборите има време и с работата си аз мисля, че ще убедим хората, че сме добрата алтернатива на тройната коалиция.
Водещ: Сами да управлявате. И все пак либералното не е ли по-приемливо, за разлика от социалистите, които хората няма да приемат такава коалиция и ще гласуват за Бойко Борисов с очакването да не управлява БСП. Това е ясно. вие взимате гласовете на десницата.
Бойко Борисов: Повтарям, много работа, изпълняване на ангажиментите и нещата ще си дойдат от самосебе си. Ние нямаме никаква нужда от това да ни насърчават в коалиция.
Водещ: Най-вероятната дата на следващите парламентарни избори, както е по традиция и по календар, политически и традиционен, пролетта на 2009, или по-рано, зимата на 2008 или ранната пролет на 2009.
Бойко Борисов: Аз се надявам отново премиерът Станишев да оцени реално ситуацията в държавата и да отиде на такива избори. Ако не го направи, задължително трябва юда бъдат парламентарните избори заедно с изборите за Европарламента...
Водещ: Европарламента.
Бойко Борисов: ...защото това е важното нещо за България. И тук е мястото да кажа, че не се обръща внимание на една изключително важна тема – това са вредните емисии. 2009 година ще има нова енергийна система, нова енергийна стратегия в Европа.
Водещ: И ще сме част от...
Бойко Борисов: Ангажиментът на европейските държави, на Европейския съюз е за 20% намаляване на....
Водещ: Така. Завършваме така нашия разговор.
Бойко Борисов: Да, но това означава, че ще спрат, примерно, ТЕЦ Варна. Означава, че ще спират ТЕЦ-ове. Ако не се спират, са огромни глоби. Отново ще излизат пари от държавата. И само в заключение се връщам пак на действието относно САПАРД. Казват – „Държавата е върнала парите, а няма виновни”. Това е проблемът на ОЛАФ и на европейските държави.
Водещ: Така. Ясно.
Бойко Борисов: Защо има далавера, а няма виновни?
Водещ: Кога да очакваме среща между Бойко Борисов и Сергей Станишев? Освен че сте врагове, политически, вие сте министър-председател и кмет. Четири месеца го търсите. Нямате ли му телефона да му звъннете лично.
Бойко Борисов: Премиерът Станишев не мие враг. Лидерът на БСП е наша опозиция, наш противник, а премиерът като такъв, аз мисля, че не само че не мие враг, премиерът като такъв е длъжен да се грижи и за София, и за Бургас и за всички градове, в които има кметове на ГЕРБ.
Водещ: Кога да очакваме среща между вас? Може да му се обадите винаги на неговия телефон. Вие търсихте ли го по...
Бойко Борисов: Аз съм заявил среща по всяко време, по което се обади.
Водещ: ...административен ред? Чакате той да ви се обади. Добре, Бойко Борисов. Той също потвърди думите на президента Първанов,ч е двамата нямат общо политически проект. Той призовава премиера Сергей Станишев, лидера на БСП, да предизвика предсрочни парламентарни избори и ГЕРБ ще се бори за такова управление, в което да няма място за коалиции, а да поеме цялата отговорност. И едно от първите неща, с които ще започне работа, е промените в Съдебната система в България. Бойко Борисов не споделя оценката на президента Първанов, че сегашната Съдебна власт е най-добра в историята на прехода. Смята, че тя е толкова лоша, колкото е била и преди. И други интересни неща ни каза столичният кмет, повод за анализи в следващи наши предавания.
 


Сходни връзки

Ще има ли предсрочни парламентарни избори? | 7 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Ще има ли предсрочни парламентарни избори?
Автор: Anonymous да 2008-03-17 @ 22:23 EET
С кого ще управлаваш бе Бойко с ченгета и пожарникари ли???
Ще има ли предсрочни парламентарни избори?
Автор: Anonymous да 2008-03-18 @ 09:36 EET
Ние, от Пожарната команда сме готови да управляваме!
Ще има ли предсрочни парламентарни избори?
Автор: Anonymous да 2008-03-18 @ 10:44 EET
Когато държавата гори, само пожарникари могат да я спасят
Ще има ли предсрочни парламентарни избори?
Автор: Anonymous да 2008-03-18 @ 12:00 EET

Току що слушах интервю на Калчев по радио добруджа.

Бившо ченге и доносник,а те му дали власт и радиоефир.

Хайде стига де,променете се малко,дайте път на новите и младите.

Я се размърдайте и си направете няколко журналистически разследвания-как за 1 лев обувният завод беше продаден,как Албена мина в ръцете на К.Станев,как Добруджански хляб стана собственност на Е.Малев?

Такива неща вълнуват добруджанеца.

Ще има ли предсрочни парламентарни избори?
Автор: Anonymous да 2008-03-18 @ 12:48 EET
кво ви вълнува, да ви ... простия селски град.
Ще има ли предсрочни парламентарни избори?
Автор: Anonymous да 2008-03-18 @ 12:50 EET
Ако сте забравили кой ги продаде ще Ви кажа!!!Един гърбав крадлив циганин и неговите протежета Ганчо Стоянов и Никалай  Илиев!!
Ще има ли предсрочни парламентарни избори?
Автор: Anonymous да 2008-03-18 @ 13:14 EET
Чудесно,значи се знаят кои са.Защо обаче не им потърсят отговорност,това ме дразни.Я им покажете мястото,където са се запътили.А те се разхождат из града сякаш са спасители,мръсници!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди