изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:16 EET
Ще купуват 25 нови мотрисни влакове, 30 нови и 30 рециклирани спални вагона    
Новини Червен бряг. Около 80 % от пътуващите във влаковете изпълняват новите разпореждания за забрана за тютюнопушенето във влаковете. Това каза изпълнителният директор на БДЖ ЕАД Христо Монов на дискусията в Червен бряг,

организирана от „24 часа”, Дарик радио и Би Ти Ви, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Ще бъдат извършвани ежеседмични проверки за изпълнението на тази мярка, допълни Монов.
По думите му – необходими са множество инвестиции в железниците. Един от важните въпроси за нас е стабилизирането на парка от вагони. Предстоят капитални ремонти на 415 вагони.
Предстои закупуването на 25 нови мотрисни влакове, 30 нови спални вагона, като един нов спален вагон струва около 2 млн. евро и на 30 рециклирани спални вагона. На въпрос дали новите вагони ще бъдат от материали, които не са лесно горими, Монов обясни, че такъв параметър ще бъде заложен при обявяването на обществената поръчка. Много трудно ще ни бъде да се справим сами с една такава инвестиция. Това е много сериозна инвестиция в подвижния състав – смятам, че са нужни 50 млн. – 100 млн. лева годишно само за подвижен състав, за да се стабилизира железницата.
В момента сме получили 11 от 25-те мотрисни влакове на „Сименс”. Останалите 14 мотриси ще бъдат доставени до август.
Сред останалите приоритети е приключването на преговорите с "Дойче бан".
За 17 г. БДЖ не е закупила нито един вагон за товарни превози. В момента се използват около 6200 вагона, с които се покриват нуждите на транспортния пазар. Ще бъдат ремонтирани 1000 вагона по облигационния заем, както и 400 други вагони в депата на БДЖ.
Монов коментира, че в следващите години задължително трябва да има доставка на нов подвижен състав.
Друг важен аспект е развиването на комбинираните превози. Тук ключова роля обаче играят и интермодалните терминали, които предстоят да бъдат изградени у нас.
Железничарите са трудолюбиви хора, които много отговорно изпълняват своите задължения. Всички тези хора, които се трудят денонощно в жп транспорта, изживяха съпричастно мъката на близките на жертвите от трагичния инцидент, категоричен бе новият директор на БДЖ.
Христо Монов встъпи в длъжността изпълнителен директор на БДЖ на 14 март. Той зае мястото на Олег Петков, който бе уволнен заедно с още петима ръководители от железниците, след като проверка на три мобилни групи от Изпълнителна агенция „Железопътна администрация” констатираха редица нарушения в проверените от тях влакови композиции.
Марта МЛАДЕНОВА
 


Сходни връзки

Ще купуват 25 нови мотрисни влакове, 30 нови и 30 рециклирани спални вагона | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди