изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:30 EEST
БАРМАНИ ЩЕ МЕРЯТ СИЛИ В НАЦИОНАЛНИЯ ШАМПИОНАТ НА STELLA ARTOIS® ПО НАЛИВАНЕ И СЕРВИРАНЕ НА БИРА    
ЛюбопитноТазгодишното издание се провежда в партньорство с Българската Асоциация на Барманите

Днес Добрич ще е домакин на втория регионален кръг от Националния шампионат на Stella Artois® по правилно наливане и сервиране на бира. Надпреварата ще се проведе в пъб "Дъблин", където ще се съберат най-добрите бармани от града, за да демонстрират прецизност и техника при наливането и поднасянето на белгийската марка Stella Artois® и да се борят за първото място в надпреварата. Победителят за град Добрич се класира на Големия финал през септември, когато ще се изправи срещу останалите регионални шампиони и ще се бори за Голямата награда в турнира - участие на международния финал Stella Artois® Draught Master Competition в Белгия.
Националният шампионат на Stella Artois® по наливане и сервиране на бира се организира за девета поредна година, като тазгодишното му издание се провежда в партньорство с Българската Асоциация на Барманите. Общо десет града, или с четири повече от миналата година, ще се включат в надпреварата за излъчване на най-добрия барман. Първият кръг бе в Плевен, където победител стана Минко Мановски от заведение "Зулу". Последният регионален кръг от турнира ще се състои през месец юни, а Големият финал ще бъде през септември, когато ще бъде излъчен и националният шампион по наливане и сервиране на бира. Очаква се над 1 000 бармани от цялата страна да вземат участие и да демонстрират уменията си по наливане и сервиране на наливна и бутилирана бира Stella Artois®. Участниците в турнира ще бъдат оценявани по прецизни критерии: от подготовката на чашата и наливането под ъгъл от 45° до отрязването на пяната и изисканото поднасяне, като скоростта и личният стил също ще имат влияние върху крайния резултат на всеки участник. Компетентно жури ще оценява състезателите и ще следи за професионалното и прецизно спазване на стандартите. Членове на журито ще бъдат представители на Stella Artois® и Българската Асоциация на Барманите. Преди надпреварата участниците ще бъдат инструктирани за правилата на турнира и ще бъдат запознати с ритуала от деветте стъпки по правилно наливане и сервиране на бира.
Най-добрият барман - класираният на първо място в турнира, ще представя страната ни по време на международния финал Stella Artois Draught Master Competition в родината на Stella Artois® - Белгия. Там нашият представител ще се състезава с майстори от цял свят и ще се бори за Голямата награда - едноседмична екскурзия в избрана от него дестинация в цял свят. Класираните на второ и трето място на финала в Белгия печелят екскурзии в Европа. Победител в международния финал през изминалата година стана представителката на Нова Зеландия - Ерин Карол, а България беше достойно представена от националния шампион в турнира за 2007 г. - Александър Налджиев.
 


Сходни връзки

БАРМАНИ ЩЕ МЕРЯТ СИЛИ В НАЦИОНАЛНИЯ ШАМПИОНАТ НА STELLA ARTOIS® ПО НАЛИВАНЕ И СЕРВИРАНЕ НА БИРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди