изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:24 EEST
Шоково поскъпване на парно и топла вода    
Икономика

Токът и парното поскъпват от юли, а природният газ още от април, потвърдиха от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

Най-сериозно ще е увеличението при топлоподаването, защото в цената му ще бъдат включени последните три поскъпвания на природния газ. От 1 април цената на природния газ ще скочи с 13%, а не с 32 на сто, както искат от “Булгаргаз”. Въпреки по-малкото увеличение обаче, абонатите на “Топлофикация” трябва да се готвят за най-големия ценови шок за последните няколко години. Почти е сигурно, че от юли парно и топла вода скачат с 20%.




“Няма какво да се заблуждаваме. За една част от нашето население цената на топлинната енергия е много скъпа”, категоричен бе председателят на ДКЕВР Константин Шушулов, цитиран от БНТ. Засега от комисията обещават, че сериозно ще орежат и исканията за по-висока цена на тока. Трите електроразпределителни дружества настояват от 1 юли електричеството да поскъпне от 9 до 12%.
“Всеки нещо иска. Нали трябва да намерим баланса. Очевидно, че няма да получат такова увеличение и те. Но те всеки се запасява”, цветущо се изрази Шушулов. С колко поскъпва токът от 1 юли ще стане ясно в началото на май.
Увеличението от 13 на сто на цената на природния газ на дадения етап едва ли е обосновано, каза на пресконференция министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, предаде БТА. Причината е, че цената на входа на България е нараснала с около 6 процента, каза министърът. Смятам, че исканото увеличение е прекалено голямо и ДКЕВР в общи линии има правилна ориентация към евентуалното повишаване цената на природния газ, допълни министър Димитров.
Цената на водата в столицата няма да стигне 1.20 лв., каза още Шушулов. До този момент няма набелязани места за пречиствателни станции, които трябва да са общо 14 за София, посочи Шушулов. Очакваме такива да ни се представят в комисията, добави той. dir.bg
 


Сходни връзки

Шоково поскъпване на парно и топла вода | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди